Nyheder
imported

Med livet som indsats

Livvagterne fra Aalborg Kaserne har licens til at beskytte andres liv og lemmer. Derfor træner de konstant. Denne gang i Blokhus.

En professionel livvagt skal uden tøven være parat til at ofre sit eget liv for at redde et andet menneske. Så kort, barskt og præcist kan det siges, når det drejer sig om den ultimative fordring i jobbet som livvagt, hvor man er udstyret med licens til at beskytte liv koste hvad det vil. 

Øvelse på Kulturhuset Blokhus

Torsdag d. 31. januar møder Blokhus avis Jan, der forestår uddannelsen af livvagter ved Militærpolitiet på Aalborg Kaserne. Baggrunden er, at man denne dag har en stor øvelse på Kulturhuset Blokhus. – Øvelsen skal sikre livvagternes rette udvikling og en finpudsning af deres procedurer i forhold til, at beskytte VIP i ”høj risiko” områder, underforstået beskyttelse af eksempelvis statsledere eller medlemmer af Kongehuset i områder som bl.a. Irak, Afghanistan og Mali.

Kulturminister

Til dagens øvelse agerer chef for Trænregimentet ved Aalborg og Vordingborg Kaserne, oberst, Jess Møller Nielsen Kulturminister, hvorfor også Kulturhusets location er valgt til opgaven. ”Kulturministeren” spiller opgaven og indehaver af Kulturhuset og Skulpturparken i Blokhus, John Andersen viser rundt blandt sneklædte sandskulpturer, jernkunst og indendørs faciliteter, ligesom ”Kulturministeren” bliver introduceret for husets historie og udvikling. Hele seancen er en ”tro kopi” af, hvorledes et besøg kunne se ud. Hermed trænes livvagterne i overblik, taktisk forståelse, samarbejde, radiokommunikation og sikkerhedsrisiko mv., således de er klar til udsendelse i ”verdens brændpunkter”. – En tjeneste, der kræver opmærksomhed døgnets 24 timer og om nødvendigt, er med livet som indsats, afslutter obersten til Blokhus avis.

Læs om fantastiske oplevelser og events