Blokhus Medier_logo-01
Nyheder
imported

Mørke stemmer og smægtende længsel

Varme, kraft og klangrigdom kendetegner årets forårskoncert

Rødhus:

Forårskoncert lørdag d. 26. april på Galleri Rødhusgaarden – med mezzosopran Stina Schmidt, basbaryton Simon Duus og pianist Jacob Beck

Tekst: Louise Kande Pedersen – Foto: Galleri Rødhusgaarden

Rødhusgaarden har indtil nu budt på en perlerække af nogle af de bedste sopraner og tenorer her i Norden.  Lørdag d. 26. april bliver det dog en smule anderledes; smægtende længsel, mørke stemmer, stor alvor til sprudlende, veloplagt og humoristisk opera og operette bliver nøgleordene for forårskoncerten.

De besøgende skal blandt andet høre duetter af Johannes Brahms, der udforsker de mørke farver i musikken. Der fra et kvantespring til Bizets erotiske Carmen – verdens mest spillede opera. Foruden dette, vil Stina Schmidt og Simon Duus lave flere duetter af Rossini, som henrykker med virtuos stemmeakrobatik og humoristisk galskab. To af de allermest elskede danske sceneværker, nemlig nationaloperaen Maskerade af Carl Nielsen og Emil Reesens pragtoperette Farinell indgår også i programmet.

Mezzosopran Stina Schmidt og Basbaryton Simon Duus er blandt flere steder uddannet fra Opera Akademiet ved Det Kongelige Teater, og de har begge modtaget adskillige legater og stipendier – heriblandt Edith Allers Mindelegat. Pianisten Jacob Beck er uddannet på musikkonservatorier i Odense, Århus, Hannover samt New York. Han Debuterede i 2002 fra solistklassen, og har optrådt som solist, kammermusiker og akkompagnatør i ind- og udland.

Læs om fantastiske oplevelser og events