Nyheder
imported

Motion i naturen – den nye hotte idrætsgren

Flere og flere dyrker motion i naturen. Vi inspirerer til og guider gennem en lang række motionsaktiviteter– i naturen selvfølgelig. Bl.a. præsenteres SALTUM TRIM, DGI AABYBRO OG PGU PANDRUP.

Motion i naturen – den nye hotte idrætsgren

Flere og flere dyrker motion i naturen. Vi  inspirerer til og guider gennem en lang række motionsaktiviteter– i naturen selvfølgelig

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Mange motionerer ved at løbe, gå eller cykle udendørs. Enkelte vinterbader. Men det er ikke det eneste. Naturen kan bruges til mange andre former for idræt; det har flere og flere opdaget, hvorfor 'motion i naturen' er ved at blive den nye hotte idrætsgren.

Naturen virker afstressende på os. Her kan vi koble af fra hverdagens travlhed. Motion i naturen giver aktive pauser, hvor man ser omgivelserne i et andet perspektiv. Man kan nyde anemoner i skovbunden, mens man træner arme eller blive fascineret af trækronerne, mens man laver mavebøjninger.

Det handler om at benytte de træningsmuligheder, landskabet byder på. På en tur i skov og park vil man f.eks. finde træstubbe, fældede træer, stengærder, bænke og borde eller andet, der kan benyttes til at styrketræne både arme og ben, ryg og mave.

Motion i naturen er for alle aldre – børn, unge, voksne og ældre – ligesom både mænd og kvinder kan finde øvelser, der udfordrer.

Forskel mellem børn og voksne

En undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut, Idan viser dog, at flere og flere voksne danskere foretrækker at tage ud i naturen for at dyrke sport. For børnene er sportshallen det sted, der topper listen. – Børn dyrker typisk foreningsidræt i den lokale hal eller på de tilstødende fodboldbaner, mens voksne oftere motionerer i skoven eller parken eller på anden måde er aktive på egen hånd uden for de deciderede idrætsfaciliteters rammer,forklarer Trygve Buch Laub, som er analytiker hos Idan til 3F.

– De seneste års tiltagende fokus på idræt i naturen og etableringen af offentlige motionsruter og aktivitetspladser rundt om i landet bidrager til denne tendens, afslutter han.

FOKUS PÅ FORM I FORÅRET

SALTUM TRIM

Hvert år uddeler DGI Nordjyllands bestyrelse to idrætspriser som gives til Årets vækstforening og årets idrætsfacilitet. I år er Saltum Trim blandt de sidste tre kandidater til foreningsprisen på 10.000kr og en bronzeskulptur af en lokal kunstner.

DGI Nordjyllands bestyrelse vil gerne anerkende og sætte fokus på det enorme arbejde, nordjyske foreninger lægger i at få flere nordjyder til at blive idrætsaktive og ind i et meningsfyldt fællesskab. Derfor uddeles prisen ”Årets Vækstforening”, der i 2015 gives til en forening, der de sidste 3 år har udviklet sig og opnået flere medlemmer og flere frivillige, ved at introducere klassiske, moderne og fleksible idræts- og motionstilbud. Den endelige vinder af prisen som Årets vækstforening præsenteres på DGI Nordjyllands årsmøde den 24. marts i Nordkraft.

Saltum Trim starter bl.a.  nyt mountain bike hold op for juniorer – med henblik på at skabe endnu mere glæde ved at lege på cykel i naturskønne omgivelser! Start: Nolshallen i Saltum mandag 20. april kl. 17.00-18.00, hvorefter der er opstart af nyt begynder Ladies Only MTB hold kl. 19.00. Der er også opstart af nyt løbehold tirsdag den 7. april ved Nolshallen, Saltum.

Læs mere på www.saltumtrim.dk

PGU PANDRUP

PGU Runners og DGI inviterer til løbeeventen FOREST TO THE BAY 2. påskedag i Påsken. Her bydes på fire alsidige distancer, én 1/2 Marathon, 1/4 Marathon, Mini-Marathon og en meget børnevenlig rute for børn op til 6 år. Gateway Blokhus, Blokhus Klitplantage og Blokhus Strand danner rammen om løbene.

PGU Runners leder og næstformand i PGU Pandrup, Peter Sigen, udtaler: 

– Løbeklubben PGU Runners træner tirsdag, torsdag og søndag i Blokhus Klitplantage, som Gateway Blokhus bl. a. er port til. Vi kender området rigtig godt og nyder de mange muligheder for udfordringer i løbetræningen. Vores erfaring og oplevelser vil vi gerne dele med rigtig mange andre løbere, hvorfor vi arrangerer løbeeventen. PGU Runners og PGU Projekt & Event er arrangør af eventen i samarbejde med DGI Nordjylland, som har meget stor erfaring med succesfulde løbeevents og løbet indgår i DGI's nye trailløbsserie i Nordjylland.

Læs mere på www.pgu-pandrup.dk

DGI AABYBRO

Efter en langvarig ombygning og renovering af DGI-Huset Aabybro i fjor  er de mange brugerforeninger og brugergrupper nu kommet godt i gang i huset, og der er stor aktivitet på alle områder. Der er en fin samhørighed mellem foreninger, brugere på Fitnesshold, i Svømmehallen, i Motionscentret og øvrige brugere, hvor alle spiller rigtig godt sammen og bidrager til den gode atmosfære og vækst i huset

I uge 27-2015 inviterer DGI-huset Åbybro  til 3 dage, kl. 9-13, med udfordringer til lands, til vands og i luften! Målgruppen er børn mellem 9-14 år.

Der er Parkour mandag d. 29. juni 2015 kl. 9-13, hvor Louis Hamdi tager dig med på oplevelsernes vej. Med Hamdi er én ting sikkert – du bliver udfordret! Parkour handler om at bevæge sig over alle typer af forhindringer hvor man får fornemmelsen af at flyve. Dagen bliver fuld af flips, sjove stunts, gøjl, leg og sved på panden.

Læs mere på www.dgihusetaabybro.dk

 

Læs om fantastiske oplevelser og events