Blokhus Medier_logo-01
Fjerritslev

Motorklub får tilskud til at højne sikkerheden

(Foto: Han Herred Motorklub)
Han Herred Motorklub ved Fjerritslev ønsker at højne sikkerheden for både kørere, officials og tilskuere på klubbens baneanlæg, Starkærbanen.
Det skal ske ved at etablere elektroniske advarselssystemer og forbedre de manuelle sikkerhedssystemer på anlægget samt udskifte eksisterende plankeværk eller jordvolde med sikkerhedsnet i blandt andet sving.
På den måde kan klubben minimere risikoen for uheld og skader og samtidig markere sig som en af de sikreste motorcross-baner i Danmark.

Sikkerhed i top
Investeringen vil samlet koste 272.000 kroner og udover støtte fra fonde, så har Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget sagt ja til at støtte med 85.000 kroner.
– Det er et spændende tilbud, som tiltrækker medlemmer langvejs fra, da det er rygtet, at banen vist er Danmarks bedste. Og det kræver også, at sikkerhedsudstyret er i top, siger Helle Bak Andreasen, formand for udvalget.

Træningsbane for landsholdet
Banen har gennemgået større ombygning, og Danmarks Motor Union har udvalgt den til at være træningsbane for det danske landshold i motorcross.
At udfordringerne på banen er attraktive, kan også ses i udviklingen på medlemssiden.
I 2019 havde Han Herred Motorklub 56 medlemmer, men er nu oppe på 116 medlemmer.

Eye track
Projektet omfatter installation af advarselssystemet “Eye Track”, der advarer kørere og officials, hvis en kører styrter på en del af banen, som de øvrige kørere ikke umiddelbart har overblik over.
Det kan eksempelvis være efter et hop, stejle op- og nedkørsler eller uoverskuelige sving.
Desuden har Han Herred Motorklub flere gange oplevet, at der sker skader på kørere efter nærkontakt med især plankeværk, og et sikkerhedsnet kan minimere risikoen for skader betydeligt.
Danmarks Motor Union har godkendt det nye advarselssystem “Eye Track” og anbefaler brug af sikkerhedsnet fremfor plankeværk.

Læs om fantastiske oplevelser og events