Nyheder
imported

Naturoplevelser: Når det banale bliver genialt

Naturstyrelsens guidede ture og fortællinger er en voksende succes. Turisterne og de lokale vil have oplevelsesture, hvor de selv kommer til at føle sig som en del af historien og naturen

Naturoplevelser:

Når det banale bliver genialt

Naturstyrelsens guidede ture og fortællinger er en voksende succes. Turisterne og de lokale vil have oplevelsesture, hvor de selv kommer til at føle sig som en del af historien og naturen

Tekst: Louise Kande – Foto: Poul Nymark Foto

Naturstyrelsen har igennem 7 år arrangeret naturguidede ture i bl.a. Blokhus- og Tranum Klitplantage – og successen med disse ture er kun stigende. Alt afhængig af hvilke ture der er, er der skabt godt samarbejde med forskellige erhvervsdrivende og ildsjæle. I år kan lokale, turister og gæster nyde godt af guidede cykelture for hele familien i samarbejde med Naturstyrelsen og Hune-Blokhus Cykeludlejning, snobrødsture med børnene i samarbejde med Naturstyrelsen og Hune Bageri og bl.a. guidet Hestevognstur og aftentur i skydeterrænet – med fokus på rådyrene.

Naturvejleder Søren O. Sørensen er en af naturvejlederne bag nogle af de mange spændende ture i naturen. Han lever og ånder for naturen, og elsker når han kan få lov til at vise rundt i skoven og fortælle dens mange historier.

– Det er fantastisk, at så mange vil benytte sig af vores tilbud. Det er bare en simpel opskrift på et arrangement for turister og lokale. Men det behøver altså ikke være et stort og forkromet projekt, for at fange folks interesse, udtaler Søren.

Helle Larsen fra Hune Bageri har bl.a. et samarbejde med Naturstyrelsen om ”Snobrødsturen”, hvor der mange gange er over 110 tilmeldte pr. tur. 

– Der har, indenfor de sidste år, været enorm interesse for de guidede ture. Jeg tror, at folk bare gerne vil tæt på – og forstå naturen. Det kræver ikke for meget planlægning og stress for familierne, og så er det til at forstå, som vi siger heroppe, fortæller Helle.  

Læs om fantastiske oplevelser og events