Nyheder
imported

Noas Ark er temaet for årets Sandskulptur Festival

Følg de internationale skulptører fra første stregtegning til den fuldendte skulptur

Noas Ark bliver temaet for årets udgave af Blokhus Sandskulptur Festival i Skulpturparken, og der er officiel åbning af festivalen lørdag 1. maj.
Men allerede fra 24. april kan publikum besøge parken og se de dygtige og internationale sandskulptører i arbejde.

Et tema med fællesskab
For Skulpturparken har det ved denne 9. udgave af Blokhus Sandskulptur Festival været vigtigt at fokusere på et tema, der kan samle alle samt styrke fællesskabet, også på tværs af generationer. 
– Om man tror på historien eller ej, så giver fortællingen om Noas Ark i hvert fald anledning til at tænke over tilværelsen, forklarer indehaver John Andersen.
– Særligt i en tid præget af Corona og utryghed er det enormt vigtigt for os at komme med et tema, som mange kender til og kan samles om – også hver for sig.  Der er næppe et barn, der ikke har hørt historien om Noa og dyrene på arken, uddyber han. 

Internationale fortolkninger
Derfor giver Skulpturparken Blokhus i år en spændende fortolkning i sand om Noa og ikke mindst et sandet overblik over beretningen om Noas Ark.
– Vi har allerede sendt hjemmeopgaver til de internationale skulptører, og vi glæder os til at vise gæsterne den internationale fortolkning af Noas Ark, siger John Andersen.

Førende skulptører
Nogle af Verdens førende sandskulptører vil fra lørdag 24. april begynde at forme de enorme 10 tons tunge sandskulpturer ud fra temaet.
Og skulptørernes arbejde kan følges dagligt fra 24. april og frem til 1. maj.
– De dygtige skulptører starter med at lave stregtegninger på et stykke papir til at udforme sandskulpturerne. Det er en fantastisk proces at følge, fortæller John Andersen.
Og lørdag 1. maj holdes der så officiel indvielse af de imponerede sandskulpturer.
– Hvis alt går efter planen, bliver der både musik, taler og festivitas. Så velkommen til sæson 2021 i Skulpturparken Blokhus.

Glæder sig til den nye sæson
Lige nu er der travlt i Skulpturparken med at tage alle dekorationer og julelys ned.
– Vi glæder os helt vildt til at åbne for sæson 2021. Der er ingen tvivl om, at Corona fylder meget i folks bevidsthed, inklusiv vores. Men vi ser samtidig lyst mod fremtiden, foråret og denne sæson, og derfor er vi også nu i gang med at planlægge nye initiativer, events og aktiviteter i parken for sæson 2021, siger John Andersen og understreger, at der i Skulpturparken Blokhus er gode og trygge rammer for gæsterne.
– Her er højt til himlen, masser af plads og mindeværdige oplevelser.

Åbningstiderne er: 

  • Fra og med 24. april – 27. juni: kl. 10-17
  • Fra og med 28. juni – 15. august: kl. 10-19
  • Fra og med 16. august – 24. oktober: kl. 10-17

Se mere på www.skulpturparken.dk

 

Læs om fantastiske oplevelser og events