Aabybro

Nørhalne Viser Kunst flyttes til september

Arrangørerne bag den store kunstudstilling Nørhalne Viser Kunst, har valgt at flytte den traditionsrige udstilling fra februar til september 2022.
På et nyligt afholdt bestyrelsesmøde i Nørhalnes Kunstvenner blev det vurderet, at det simpelthen ikke ville være realistisk at kunne samle så mange mennesker i Nørhalne Hallen under den nuværende smitte-spredning, heller ikke selv om der eventuelt skulle komme lempeligere restriktioner, oplyser foreningens formand, Trine Schultz.
– Det er dog med stor glæde, at vi kan fortælle, at udstillingen alligevel finder sted i 2022 og bliver flyttet til torsdag 1. september og varer til og med søndag 4. september.

Flot opbakning
Nørhalne Viser Kunst trækker 7000-8000 gæster til den alsidige udstilling, og arrangørerne håber, at det store besøgstal med mange trofaste gæster vil følge med, selv om udstillingen nu flyttes til senere på året.
– Kunstnerne bakker flot op om flytningen til september og vi glæder os til endnu engang at kunne vise en masse fantastisk kunst for et nordjysk publikum, siger Trine Schultz.

Minister inviteret
Og Nørhalnes Kunstvenner håber, at kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen, som skulle have åbnet udstillingen i februar, vil kunne finde tid til at kigge forbi Nørhalne i september.
– Vi ser positivt på situationen, og flytningen kan måske give mulighed for nye initiativer som udeaktiviteter. Vi var meget langt i planlægningen, så det er ekstra dejligt at vi kan få mulighed for at gennemføre udstillingen, siger Trine Schultz.
Omkring 64 spændende kunstnere, fordelt på malerier, glas, keramik, porcelæn, smykker, skulpturer, sten og bronze, vil udstille deres værker i Nørhalne Hallen i september.
Kunstneren bag motivet på årets er er den anerkendte bronzeskulptør Anne Mette Borgkvist, som også har en stand på udstillingen.

Læs om fantastiske oplevelser og events