Nyheder
imported

Nordjysk MTB-løb blev igen i år et tilløbsstykke

Beierholm MTB kunne lørdag mønstre ikke færre end 600 cykelryttere til start.

Det nordjyske mountainbikeløb, der hvert år afholdes i området omkring Saltum i Nordjylland, tangerer således sidste års rekord.

Forårets udgave af Beierholm MTB blev afviklet lørdag med start i Saltum nord for Blokhus. Det er 6. gang, at løbet afholdes, og Beierholm MTB har nu for alvor konsolideret sig som en dansk cykelklassiker, – Jeg skulle lige knibe mig selv i armen, da jeg stod til start med hundredvis af andre mænd og kvinder, der har et fælles mål om at give den gas i løbet. Hvert år er det en kæmpe oplevelse, og det er virkelig skønt at se, at så mange nu støtter op om løbet, fortæller partner og statsautoriseret revisor Thomas Skou Jacobsen fra Beierholm i Aalborg og fortsætter, – løbet blev i år udsolgt på rekordtid. Det tog kun ganske få timer og mange har været på venteliste.

Han var igen i år både vært, deltager og velkomsttaler, og fik selv en fornem tid på 30 kilometer-ruten, der blev gennemført på 1 time og 25 minutter. Det gav en 12. plads inden for kategorien ”Mænd 18-50 årige”.

30, 45 eller 75 kilometer i det nordjyske klitlandskab

Lørdag kl. 10 gik starten for den længste rute, nemlig den 75 kilometer lange rute. En time efter startede de tilmeldte på 45-kilometerruten, og kl. 11.15 blev de sidste sendt afsted på den korteste rute. Sidste år var løbet præget af regn og blæst, men i år artede vejret sig fra en langt smukkere side. – Når først du er ude på ruten, betyder vejret ikke så meget. Men mens vi forbereder os på start, og når vi er kommet i mål, giver det altså en anden oplevelse, når vejret er så flot, som det har været i dag, fortsætter Thomas Skou Jacobsen.

I år er det 6. år i træk, at det landsdækkende revisionsfirma Beierholm med hovedsæde i Aalborg er arrangør af løbet. Gennem alle årene er det sket i et tæt samarbejde med den lokale cykelklub Saltum Trim, der havde ikke mindre end 100 personer involveret i afviklingen, herunder både frivillige, hjemmeværnet, samaritter m.fl.: – Vi er meget glade for indsatsen fra Saltum Trims side, der virkelig tager ejerskab for løbets afvikling. Eksempelvis ved jeg, at flere af deres medlemmer gennemkørte ruterne både fredag aften og lørdag morgen for at sikre, at ruten var, som den skulle være, konstaterer en meget tilfreds Thomas Skou Jacobsen.

Efter løbet var Beierholm vært ved mad og drikke i Saltumhallen, og der var flotte præmier til alle kategorier af vindere inden for top 3. Vinderne fremgår af skemaet herunder:

Fakta om Beierholm MTB 2017

Beierholm MTB blev i 2017 afholdt for 6. år i træk i det naturskønne og bakkede kystnære landskab omkring Saltum. Løbet har i år 600 MTB-ryttere til start inden for ruter på 30km, 45km eller 75km og fire individuelle klasser: Mænd fra 18-50 år, mænd fra 51+, kvinder fra 18-50 år og kvinder fra 51+. Løbet blev afviklet lørdag den 8. april 2017 og arrangeres af revisionsfirmaet Beierholm i samarbejde med den nordjyske MTB-klub Saltum Trim. 

Læs om fantastiske oplevelser og events