Nyheder
imported

Norske tamburkorps fylder igen Blokhus med musik

DET SKER: 34 skole- og ungdomskorps indtager Blokhus med trut, blæs og trommer.

Tekst: Martin Frandsen – Foto: Presse

Den store festival for norske skole- og ungdomskorps, Nordsøfestivalen, indtager atter Blokhus fra 17. til 28. juni.

Nordsøfestival
Sammen med Erhvervsforeningen Destination Blokhus har festivalchef Knud H. Rasmussen og Eigil Frost fra Euro Tourist planlagt et program spækket med spændende aktiviteter, hvor ikke færre end 800 personer fordelt på 34 korps inkl. hjælpere fra Norge spiller gaderne op.

Koncert og march

De norske korps giver koncerter på Blokhus Torv, så der er rig mulighed for at høre de dygtige tamburspillere, og sankthansaften 23. juni er der musikalsk march fra torvet til stranden.
Alle er velkomne til at marchere med, og marchen slutter med en minikoncert på stranden.

Desuden er der mandag 20. og fredag 24. juni musikstafet på Blokhus Torv, hvor der battles om at være det mest udholdende korps. Der spilles populærmusik, som de fleste kender og kan nynne med på.

Nordsøfestival

Præmier og tale

Der er præmieoverrækkelse tirsdag 21. juni og lørdag 25. juni på Torvet, hvor der også er tale ved Helle Bak Andreasen, formand for kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget samt et underholdende indslag til glæde for de norske musikanter. 
I år er det 34 år siden, at den første Nordsøfestival blev afviklet, men det er 31. gang, den finder sted, da der har været tre år uden festival.
Korpsmusik er en meget populær fritidsaktivitet i Norge, hvor der på landsplan er ca. 70.000 personer, der spiller i et af landets ca. 1600 musikkorps.

Læs om fantastiske oplevelser og events