Nyheder
imported

Nu slukker Jammerbugt Kommune for lyset – 2019

I anledning af den verdensomspændende klimakampagne Earth Hour slukker Jammerbugt Kommune for lyset som opbakning til kampagnen og til den grønne omstilling.

Blokhus avis – nyheder fra hele Jammerbugten

På søndag den 30. marts kan man slå et slag for planeten, når den globale klimakampagne Earth Hour vender tilbage. Det eneste man skal gøre, er at slukke for lyset en time fra 20.30 til 21.30. Jammerbugt Kommune støtter den grønne omstilling og slukker derfor lyset på udvalgte steder.
”Klimaforandringerne er en realitet, men der findes løsninger. Vi slukker for lyset på udvalgte steder i anledning af Earth Hour, fordi vi gerne vil starte en konstruktiv dialog med vores borgere om, hvad vi sammen kan gøre for klimaet og naturen i vores nærområde,” siger Borgmester Mogens Christen Gade, der samtidig opfordrer borgere, virksomheder og institutioner til at støtte initiativet ved at slukke for lyset en time.
Sidste år var der stor opbakning til Earth Hour i Danmark. I mange kommuner blev der slukket for gadebelysningen, arrangeret koncerter og andre hyggelige events i mørket. I Helsingør slukkede man for lyset på Kronborg Slot, mens man i Randers slukkede for Randers Regnskovs tre ikoniske kupler. 
I alt blev mere end 3.000 andre ikoniske bygninger verden over mørkelagt sidste år, blandt andet Eiffeltårnet i Paris, Empire State Building i New York og Operahuset i Sydney.

Naturen kæmper for livet 
Klimaforandringernes vidtrækkende konsekvenser er for alvor kommet på dagsordenen. Rundt om i de danske stuer får bevidstheden om stigende temperaturer, truede dyrearter og smeltende indlandsis stadig flere danskere til at leve mere bæredygtigt.
”Klimaforandringer forværres år for år af vores overforbrug og rovdrift på naturressourcerne. Verdens vilde dyr mister sine levesteder, drikkevand bliver en mangelvare og vejret bliver mere ekstremt. Vi har et fælles ansvar for at genskabe balancen i naturen. Et ansvar som Earth Hours mørke time er med til at manifestere både hjemme i folks dagligstuer og på kommunalt niveau. Der er mange løsninger derude, så det handler om at tage dem i brug nu,” siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.
Jammerbugt Kommune slukker for lyset og tænder for livet til dette års Earth Hour. 
 

Læs om fantastiske oplevelser og events