Tekst: Lotte Kande – Foto: Presse
Når sommervejret og ikke mindst skolers sommerferie begynder, er det for mange ensbetydende med en tur til de danske strande, som er velbesøgte i højsæsonen. Derfor er livredderne klar til at tage imod lokale og turister og hjælpe med alt fra alvorlige redningsaktioner til at oplyse om strøm, revlehuller og andre forhold, som det er godt at kende til, før man går i vandet. I år vil livredderne på Blokhus Strand holde øje med badegæsterne hver dag fra d. 28. juni – 21. august i tidsrummet fra kl. 10 – 18
Livredderne giver ekstra tryghed
Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning anbefaler, at man altid bader mellem de to rød-gule flag i strandkanten, som markerer det område, hvor livredderne holder særligt øje.
– I et land som Danmark, hvor vi er omgivet af vand og lange kyststrækninger, er det vigtigt at lære at svømme og begå sig sikkert ved og i vandet. Men selv den bedste svømmer kan komme i vanskeligheder, og der er livredderne en ekstra tryghed på strandene, som kan træde til, hvis man kommer i nød. Men det forebyggende arbejde er også en vigtig del af livreddernes arbejde. Derfor bruger de meget tid på at tale med badegæsterne om forhold som fralandsvind og revlehuller, som man skal være særlig opmærksom på, før man går i vandet, fortæller René Højer, programchef i TrygFonden.
Bad mellem flagene
På strandene er den primære zone, hvor livredderne holder særligt øje, markeret med rød-gule flag i strandkanten.
– Vi opfordrer altid badegæsterne til at bade mellem flagene, hvor livredderne har deres primære fokus. Så er chancen for at få hurtig hjælp størst, hvis man kommer i vanskeligheder, og det kan ske for selv den bedste svømmer. Livredderne bliver ofte tilkaldt af badegæster, som er i nød uden for den primære zone, hvor man løber en risiko for ikke at blive opdaget hurtigt, siger Michael Iwersen, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning.