Blokhus

Nye centrale p-pladser på vej i Blokhus

Jammerbugt Kommune vil anlægge 24 nye p-pladser på det grønne areal ved Aalborgvej og Søren Petersvej ved indkørslen til Blokhus.

Ønske om flere pladser
– Når vi kommer til møder i Blokhus, så bliver der altid efterlyst flere p-pladser fra borgerne, fortæller Jens Chr. Golding (S), formand for teknik- og miljøudvalget.
– Nu kommer der flere pladser, og de får en meget central placering i forhold til Blokhus by, Gateway samt Skulpturparken, siger Jens Chr. Golding.

Der bliver stadig plads til at have et grønt rekreativt område. Foto: Vores Jammerbugt

Stadig grønt område
Udvalget frigiver nu de knapt 760.000 kroner, det koster at anlægge pladserne, og arbejdet sættes i gang hurtigst muligt.
– Men der bliver stadig god plads til, at der kan være et stort rekreativt grønt område til petanque og madkurven, understreger Jens hr. Golding.
Desuden bliver pladserne anlagt i græs-armeringssten, så det grønne udseende bevares samtidig med, at p-pladserne bliver markeret.

Illustration: Jammerbugt Kommune

Betalt til p-fonden
I forbindelse med nybyggerier, også i Blokhus, modtager kommunen indbetalinger til p-fonden fra de bygherrer, som ikke får anlagt tilstrækkeligt med nye p-pladser i forbindelse med nybyggerierne.
Indbetalingen er 35.000 kr. per p-plads, men kommunen skal så etablere dem inden for 5 år, ellers skal kommunen betale pengene tilbage.
I parkeringsfonden er der indbetalt for 11 pladser, der skal etableres inden 6. januar 2021 samt 13 pladser, der skal etableres inden 17. januar 2022.

Læs om fantastiske oplevelser og events