Aabybro

Nye hjertestartere i Ryaa og Birkelse

Som beboer i Ryaa kom Thomas Sørensen til at fundere over, hvorfor der ikke var en hjertestarter i byen også set i lyset af, at naturlegepladsen, Skipper Klements Plads, tiltrækker mange mennesker og selskaber.
De nærmeste hjertestartere var placeret ved Aabybro Mejeri eller i Birkelse.

Det tog få timer
Derfor tog Thomas Sørensen sagen i egen hånd og slog op på sin Facebook-side, at han samlede ind til en hjertestarter og puttede straks selv 3.000 kroner i projektet på vegne af sin virksomhed HopNord.dk
– Jeg havde et håb om, at det skulle lykkes at indsamle pengene inden juleaften, men blot 4 timer efter opslaget, så havde jeg indsamlet 12.000 kroner fra lokale borgere og firmaer, siger en imponeret og taknemlig Thomas Sørensen.

Tilbød husgavl

Næste opgave var så at finde den rigtige placering, og her meldte Kent Stoltze sig.
– Han tilbød, at hjertestarteren kunne sidde på endegavlen af hans hus på Gl. Landevej nummer 144. Det er en placering midt i byen og nær Skipper Klements Plads, fortæller Thomas Sørensen.
Og så har Kent Stoltze sørget for, at der sidder en lampe oven over hjertestarteren, så den er oplyst og til at finde, når det er mørkt.

Omdeler flyers
Sidste del af projektet var så at orientere områdets beboere om den nye mulighed for hjælp – hvis uheldet skulle være ude.
– Jeg fik min lokale bank, Sparekassen Vendsyssel, til at sponsorere flyers, som er husstandsomdelt i Birkelse af Birkelse Borgerforening og bliver det også i Ryaa, fortæller Thomas Sørensen om flyeren, hvoraf der også fremgår, hvem der er sponsorer for hjertestarteren.

Også ved brugsen
Desuden fortæller flyeren, hvor der findes hjertestartere i Ryaa og Birkelse.
Og her er placeringerne ved Vedsted Friskole samt Birkelse Hallen blevet suppleret af en hjertestarter, som Birkelse Borgerforening har fået sat op ved indgangen til den lokale brugs.
– Men forhåbentligt får vi ikke brug for dem, siger Thomas Sørensen.

Læs om fantastiske oplevelser og events