Nyheder
imported

Nyhed: Blokhus Kanonlaug kan nu tydeligt høres

Nyhed:

Blokhus Kanonlaug kan nu tydeligt høres

I forbindelse med indvielsen af Blokhus Bæk projektet og det flotte nye terrasseanlæng ved Strandcenteret har Blokhus Kanonlaug valgt en ny og markant placering af den efterhånden meget kendte kanon.

Tekst: Louise Kande (redigeret) – Foto: Presse

Flytningen faldt fint i hak sammen med en påtænkt ændring af de sikkerhedsforanstaltninger, der gælder ved kanonaffyringerne.  De gæve kanonerer har nu gode muligheder for på en enkel måde at vise publikum, hvor man må være, når kanonen fyres af. Det er i den forbindelse også bekvemt at kunne fortælle de mange tilskuere lidt om kanonen og dens oprindelse, og i det hele taget vejlede de mange hundrede gæster om, hvad der sker undervejs frem til kanonskuddet. Sikkerheden er dog det, der vægtes højest, og således har Kanonlauget også været bevidst om, at publikum skal have god information om, hvornår skuddet kommer, og om at ikke skudvante hunde bør føres lidt på afstand.

Til vejledning af publikum har Kanonlauget længe været på udkig efter et egnet mobilt forstærkeranlæg og et passende anlæg er nu fundet. Til forstærkeren hører en trådløs mikrofon og selve forstærkeren kan virke uafhængigt af et strømkabel. – Det giver den frihed, at man altid kan placere forstærkeren således, at evt. vind kan hjælpe til med at bære lyden frem. På de stille aftener kan man sagtens tale en forsamling op, men kravene til forstærkning af kommandørens stemme øges, når lidt vind og bruset fra bølgerne skal overdøves, fortæller Blokhus Kanonlaug.

Anlægget vil naturligvis kunne anvendes i forbindelse med andre arrangementer, hvor det er bekvemt at være uafhængig af strømkabler.

Derfor søger Blokhus Kanonlaug også støtte til anskaffelse af anlægget fra forskellige kilder, så den mobile forstærker vil kunne stilles til rådighed i lokale sammenhænge, hvor almindelig stemmestyrke ikke slår til.

Læs om fantastiske oplevelser og events