Stor glæde blandt restauratører
– Jeg er glad for, at det nu igen er muligt at gå ud og nyde en god middag eller få en kop kaffe eller øl med en ven. Jeg vil tro, at jeg for alle kan svare, at det har vi savnet. Og jeg ved også, at vi alle står på spring for at byde gæsterne velkommen tilbage, siger Jakob Tømmerby fra Restaurant Nordstjernen i Blokhus. Olav Bergsøe fra Blokhus Fiskerestaurant har brugt nedlukningstiden aktivt på at kunne leve op til retningslinjerne, hvor der lægges vægt på afstand mellem gæsterne ved indretningen og fokus på hygiejne og rengøring. – Jeg glæder mig virkelig over, at vi igen er åbne og det er dejligt, at få gæster i restauranten igen. Folk tager den fornødne afstand og hygger sig, siger han og tilføjer at han har lavet et større tiltag omkring buffet-området, så personalet kan servicere buffeten på en betryggende og indbydende måde for gæsterne. På Kunstcaféen i Blokhus glæder de sig også over, at gæsterne trygt kan komme både indenfor og udenfor på terrassen for at spise. – Det er jo en helt anden oplevelse, end da vi kun kunne servere take-away. Den dag vi åbnede kom der allerede mange bordreservationer, så skønt. Nu er vi også igen i dialog med gæsterne, og selvom det er på afstand er der plads til både at small-talke og brede smil, siger Anita Michaelsen.
Ovennævnte restauranter og caféer tilbyder alle indendørs- såvel udendørs servering.