Nyheder
imported

Nyhed: Flere foretrækker kyst- og naturturisme

Når danskerne blive bedt om at medtænke den nuværende situation, siger 72 pct., at de foretrækker en kyst- og naturferie frem for en storbyferie.

Tekst: Louise Kande – Foto: Poul Nymark

I VisitDenmarks nye analyse for danskernes ferieplaner i 2020 – med særlig fokus på rejsemotiver, valg af indkvartering og destination i Danmark – set i lyset af Covid-19-krisen, siger 72 pct., at de foretrækker en kyst- og naturferie frem for en storbyferie. De primære begrundelser er naturen og den friske luft samt færre mennesker, bedre plads og mindre smitterisiko.

Vi leverer på en lang række krav til en ferie

Når danskerne skal på ferie, prioriterer de især forhold som tryghed, ren og pæn destination, fred og ro, kyst- og naturoplevelser og god lokal atmosfære og byliv. Samtidig mener de, at Danmark i høj grad kan opfylde netop disse forhold.

Kyst og naturferie er mere efterspurgt

Kyst- og naturferie ser ud til at trumfe storbyferier i år.  Når Kyst- og Naturturisme så er i fokus, er det ikke overraskende Nordjylland, hvor de fleste planlægger at tage på ferie til.  Hele 29 % planlægger en ferie i Nordjylland, mens 25% planlægger ferie til Vestjylland, 18 % til Østjylland og 11 % til København. De danskere, der planlægger en ferie i Nordjylland, kommer især fra Region Midtjylland, mens dem, der planlægger et besøg i Østjylland eller på Bornholm, navnlig kommer fra Region Hovedstaden.

De største motiver for rejser til bl.a. Nordjylland

• Trygt og sikkert

• Venligt værtsskab og godt naboskab

• Det typiske danske i højsædet

• Kort rejsetid/let tilgængeligt

• Klassisk dansk mad og drikke

• Strande uden pladsmangel

• Aktiviteter i typisk dansk natur

Læs om fantastiske oplevelser og events