Nyheder
imported

Nyhed: Nu kan du spise under Anitas nye markise

Kunstcafeen Blokhus har nu fået godkendt og ophængt en ny markise over caféns terasse. Denne kan samtidig betragtes som navigerende i forhold til, hvad lokalplanen for Blokhus tillader

Tekst: Louise Kande – Foto: Louise Kande

Ifølge Lokalplanen for Blokhus, er der strenge krav til områdets benyttelse, bebyggelse. Ikke mindst i forhold til bygningernes beliggenhed, størrelse, form og udseende. Derfor blev Anita Michaelsen mødt med mange udfordringer, da hun i efteråret ansøgte om, at få lov til at hænge en markise op over cafeéns terasse.

– At sidde udenfor ved en hyggelig café eller restaurant i sommerperioden er noget, de fleste sætter pris på. Men det danske vejr er som bekendt lunefuldt, og derfor var det væsentligt for mig at kunne overdække mine udendørs serveringsarealer. Med en ny markiseløsning kunne jeg have flere gæster, flere glade gæster og naturligvis optimere salgspotentialet i forhold til vejret – og i sidste ende løfte omsætningen.

Kommunen sagde ok

Lige efter påske blev markisen sat op, og allerede nu mærker Anita en større efterspørgsel på at sidde udenfor.

– Det er naturligvis dejligt at kunne skærme for solen på en varm sommerdag, men markisen er også anvendelig, når der kommer byger, er køligt eller duggen falder, og dermed får jeg udnyttet potentialet langt mere – også i skuldersæsonen. 

Læs om fantastiske oplevelser og events