Blokhus Medier_logo-01
Nyheder
imported

Nyhed: Tilbage på Blokhus Strand

Maria Bastiansen, livredder for TrygFonden Kystlivredning, er tilbage på Blokhus Strand. Hun var her nemlig også sidste år.

Tekst: Louise Kande – Foto: Poul Nymark

Livredderne står klar på de danske badestrande, til at tage imod lokale og turister og hjælpe med alt fra alvorlige redningsaktioner til at oplyse om strøm, revlehuller og andre forhold, som det er godt at kende til, før man går i vandet. På Blokhus Strand holder de øje med badegæsterne hver dag frem til d. 21. august i tidsrummet fra kl. 10 – 18.

Maria Bastiansen kender Blokhus strand Blokhus. Særdeles godt – også selvom hun kommer fra København. Hun var nemlig også livredder på Blokhus strand sidste år – og havde ønsket at komme tilbage hertil, da sæsonen skulle planlægges. Og hun fik et stort og rungende ja. Hun arbejder sammen med Rasmus Riber, som også kommer fra København.  På strandene er den primære zone, hvor livredderne holder særligt øje, markeret med rød-gule flag i strandkanten. – Vi opfordrer altid badegæsterne til at bade mellem flagene, hvor livredderne har deres primære fokus. Så er chancen for at få hurtig hjælp størst, hvis man kommer i vanskeligheder, og det kan ske for selv den bedste svømmer, siger de.  Maria og Rasmus afløses efter et par uger, snart af nye livreddere, som også skal gøre en indsats på stranden i Blokhus.

Pas på revlehuller og undlad at bade ved moler i pålandsvind
I den kommende uge vil der sandsynligvis være stærk pålandsvind ved de vestvendte kyster. – Pålandsvind giver store bølger, som er sjove at kaste sig i, men der er virkelig meget kraft på bølgerne, og derfor er der fare for at blive væltet omkuld. Bølgerne giver stærk strøm og danner revlehuller, hvor der kan være stærk strøm væk fra kysten, som kan trække dig med ud. Sker det, er det vigtigt at bevare roen, svømme til siden og tilbage til land med bølgernes hjælp. Hvis man kæmper mod strømmen, bruger man alt for mange kræfter, og så bliver det farligt, siger Michael Iwersen, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning.

Livredderne fraråder også badning tæt ved moler og lignende, når der er stærk pålandsvind.
– Ved moler og ved høfder og bølgebrydere, der oftest består af store sten, er der risiko for, at du kan blive kastet mod dem, når de kraftige bølger slår ind mod kysten. Dertil vil der ofte være udadgående strøm, da alt det vand, der er skyllet ind til kysten af bølgerne, strømmer ud igen. Bad i stedet langs stranden, opfordrer Michael Iwersen.
 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events