Nyheder
imported

Nyhed: Vikingerne kommer til Blokhus

Sæson 2019 folder sig ud på en måde i Skulpturparken Blokhus, man aldrig har set før, til glæde for både børn og voksne, lokale og turister.

Blokhus avis – hele Jammerbugtens avis

Der vil være udvalgte, klassiske events, men også helt nye overraskende sommeroplevelser, med Vilde Vikinger som tema herfor.

I år genåbner Skulpturparken Blokhus for 7. sæson, og i den anledning har Skulpturparken Blokhus valgt at åbne portene for en helt ny æra, under temaet ”Vilde Vikinger”. – Sæsonen er i og for sig opdelt i to perioder. Hovedsæsonen, som kan opleves fra den 18. april – 29. oktober, der så afløses af Magisk Jul d. 1. november frem til og med d. 29. december, fortæller indehaver John Andersen.

Ny frontfigur og gamle klassikere 

Ny sæson betyder også ny frontfigur. Den 67-årige ejendomsinvestor John Andersen overdrager ledelsen af Kulturhuset og Skulpturparken i Blokhus til 51-årige Palle Jensen pr. 1. maj. – Det bliver en glidende overgang – jeg kan nok ikke fra den ene dag til den anden bare blive væk fra parken, men sammen skal vi lave den vildeste sæson nogensinde, fortæller John Andersen, der glæder sig over at få en ny mand ved roret. Der bydes velkommen til Skulpturparken, der åbner for sæson 2019 torsdag d. 18. april. Fra denne dag vil nogle af verdens førende sandskulptører påbegynde arbejdet med at udforme 10 enorme sandskulpturer under temaet: " Vilde Vikinger". 

– Vær' med og oplev processen, hvor de 20 internationale dygtige skulptører går fra at lave stregtegninger på et stykke papir til at udforme tonstunge sandskulpturer og store fiberskulpturer med unikke og fine detaljer. Alle skulptørernes arbejder kan følges dagligt helt frem til d. 28. april, hvor vi afvikler Officiel Indvielse af Blokhus Sandskulptur Festival. Nordens mest anerkendte vikinger kommer og laver vikingeshow, der bliver fest, taler, musik og masser af underholdning – for store og små, fortæller John Andersen.

?⚔️Program for søndag d. 28. april
Kl. 10.00 Parken åbner 
Kl. 11.00 Snoren klippes 
Kl. 11.30 Taler v/ Indehaver John Andersen & v/ Borgmester Mogens Gade (v).
Kl. 12.00 Showkamp
– efterfølgende selfie med en vild viking
Kl. 14.00 Showkamp
– efterfølgende selfie med en vild viking

Kulturhuset Blokhus sørger desuden for saftige Vikinge ribs med tilbehør og Vikingegryde til anledningen – mums!

Træskulptur Festival

Traditionen tro bliver der også Træskulpturfestival i år, som afholdes i dagene 21., 22. og 23. juni. – Det bliver noget af et spændende syn, når nogle af verdens førende træskulpturkunstnere, med store motorsave over 3 dage, forvandler 1-2 tons tunge og 200 år gamle egestammer til individuelle skulpturer efter temaet: "Vilde Vikinger". Kom og vær' med alle dage – og følg processen fra, når rå stammer forvandles til spændende Vikinge-fortællinger, opfordrer John Andersen.

Blomster, Sansehaver, Vikingespil og unika

Skulpturparken bliver fyldt med små hyggekroge og smukke sansehaver, og som noget helt nyt i sæson 2019 får parken endnu flere blomster, så haven fremstår som et sandt blomsterhav. Der vil være blomster og stauder i alle farver og afskygninger og masser af smukke beplantninger i hele den 20.000 m2 store Skulpturpark. – Vi arbejder i øjeblikket på at skabe mere underholdning i parken, dels i form af Vikingespil- og shows og dels andre løbende aktiviteter. 

Magisk Jul

Fra fredag d. 1. november åbner parken for endnu en Magisk Jul. Sidste år slog de rekorder og havde ikke mindre end 60.000 besøgende over dørtærsklen på to måneder. – Det er virkelig populært at opleve vores fortolkning af Magisk Jul; særligt de mange lys, udsmykninger og julemarkedsstand vakte stor glæde. Derudover er Blokhus, som destination, i fuld gang med at udvikle sig til en helårsdestination, og den udvikling har man i Skulpturparken rigtig stort fokus på, udtaler John Andersen. Dels bliver omsætningen i byen og beskæftigelsen for de mange ansatte i turismen bredt ud over hele året. Samtidig er den udvidede sæson et vigtigt element i forhold til at skabe en balanceret turismevækst, der understøtter en bedre by for både de lokale og de besøgende. – Den udvikling kræver bl.a., at der er et attraktivt udbud af oplevelser i vinterhalvåret, og her spiller Skulpturparkens Magisk Jul en stor rolle, afslutter han. 

De 20 sand- og fiberbeton skulptører er:
Charlotte Koster, Holland
Krist Zarins, Letland
Marieka van der Meer, Holland
Kevin Crawford, Australien
Ilya Shanin, Rusland
Vadim Gryadov, Rusland
Natalia Chisyakova, frankrig
Pedro Mira, Portugal
Anique Kuizenga, Holland
Helena Bangert, Holland
Montse Cuesta Montserrat, Spanien
Sergi Ramirez, Spanien
Jiri Kaspar, Tjekkiet
Wilfred Stijgert, Holland
Edith Wetering, Holland
Guy beauregard, Canada
Janathan Bouchard, Canada
Stephane Roberts, Canada
Gresham Glover, Florida
Jakub   Kuba, Tjekkiet

De 5 træskulptører er:
Res Hofmann, Tyskland
Bob King, USA
Michael Tamoszus, Tyskland
James Denkins, USA
Niels Ejnar Petersen, Danmark 

Entré: 
Hverdage voksne 90 kr., børn (3-12) 45 kr., 65+ kun 80 kr. 
Lørdage, søndage og helligdage voksne 100kr., børn (3-12) 50 kr., 65+ kun 90 kr.

For yderligere info se www.skulpturparken.dk 
 

Læs om fantastiske oplevelser og events