Nyheder
imported

Nyt kunstcentrum i Nordjylland

Blokhus bliver centrum for Land Art af international klasse under LAND-SHAPE festival i juni

Kunst hører traditionelt til på museer, gallerier og historiske slotte. Nu kan den helt store kunstoplevelse dog snart kombineres med en dejlig gåtur i skoven.

En række internationalt anerkendte kunstnere som Lilibeth Cuenca Rasmussen, Will Beckers og Mikael Hansen omskaber Gateway Blokhus, til et kunstcentrum, hvor kunstelskere ganske gratis kan opleve 15 helt nye værker under åben himmel.

– Denne festival er organiseret omkring en række topnavne inden for international Land Art i samspil med lokale og nationale kunstnere, som også arbejder inden for Land-Art-traditionen med værker under åben himmel. Festivalen er først og fremmest et varmt, venligt og tankevækkende møde mellem det elitære og det folkelige – et sted for gode oplevelser og interessante samtaler, siger Trine Rytter Andersen, som, udover selv at være kunstner og kunstkritiker, er en af kuratorerne på LAND-SHAPE.

Samtalerne kommer blandt andet til at foregå til LAND-SHAPE festivalens åbningsarrangement, hvor alle er inviteret til en debat i den gamle forsamlingshus-stil. Her vil Christian Have være moderator, når blandt andre kulturminister Bertel Haarder (V), Folketingets Kulturudvalgsformand Orla Hav (S), Søren Taaning, bestyrelsesmedlem i Statens Kunstfond samt billedkunstneren Mie Olise vil sætte fokus på billedkunst, samt hvad Land Art kan.

Åbning d. 2. juni

Allerede fra begyndelsen af maj vil kunstnerne arbejde på deres værker mellem træerne i Blokhus Klitplantage. Alle kunstnerne er blevet bedt om at forholde sig stedsspecifikt til Nordjyllands kulturarv og identitet.

Når LAND-SHAPE festivalen åbner den 2. juni, vil publikum stadig kunne se de arbejdende kunstnere lægge sidste hånd på deres værker. Såvel skoleklasser som familier med børn og andre interesserede vil kunne deltage i workshops med kunstnerne, ligesom der vil være pop up performances og koncerter.

I måneden op til festivalen vil kunstnerne også besøge lokale skoler, hvor de vil lave kunstprojekter i samarbejde med børn og lærere. Fire forskere fra Aalborg Universitet vil desuden følge de nordjyske kunstnere.

Nordjylland er Danmarks LandArt

LAND-SHAPE festivalen er kulminationen på et fyrtårnsprojekt, der skal introducere Nordjylland som Danmarks Land Art-region både nationalt og internationalt.

– Vi vil gerne skabe en festival, som er Land Art festivalen. At gøre Nordjylland lig med Land Art og brande landsdelen på det; så kunne man måske godt ad åre sige, at det kunne blive kunstens Roskilde Festival,  siger Sine Kildeberg, direktør for Vendsyssel Kunstmuseum og tidligere medlem af styregruppen for LAND-SHAPE.

Allerede i weekenden den 2. – 4. juni bliver Blokhus Klitplantage og Gateway Blokhus, stedet at være for alle, som interesserer sig for samtidskunst.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events