Nyheder

Økonomisk støtte til events

 | FOTO: Presse
Et skulderklap fra Jammerbugt Kommune

Syv forskellige events fik økonomisk støtte, da økonomiudvalget i onsdags uddelte eventmidlerne for 2024

På budgettet for 2024 blev der afsat 100.000 kr. til at støtte events i Jammerbugt Kommune. Dem var det tid til at dele ud på sidste økonomiudvalgsmøde onsdag d. 17. april

I alt 7 ansøgninger blev imødekommet. Heriblandt eventet “Trav på stranden” d. 16. juni, hvor Aalborg Hesteejerforening vil tage travheste og ponyer med til stranden mellem Rødhus og Blokhus og vise, hvad travsporten kan. Eventen byder både på trav med sulky, ponyridning og “kæpheste-spring”.

Også Thorupstrand Kutterfestival kom på listen over støttede events. Festivalen finder sted d. 7. september og skal give lokale og turister en god oplevelse – musikalsk med Wafande, Mumle og Kalaset og kulinarisk med lokalt produceret mad og drikke fra blandt andet Thorupstrand Røgeri, Thorupstrand Fiskehus og Hawkiosken.

Et andet velbesøgt event på listen er Jammerbugt Traktortræk, hvor arrangørerne regner med cirka 2000 gæster og i den forbindelse indtægter fra salg af mad- og drikke. Støtten fra eventmidlerne gives kun i det tilfælde, at eventen ikke giver overskud i sig selv.

Derudover var der støtte til DM i Orienteringsløb i Vester Thorup Klitplantage d. 14 og 15. september, Wrestling i Thorup Klim Hallen d.3. maj, Jammerbugt Garnfestival d. 6 – 8. september og Saltum Festdage d. 4. og 5. maj.

”Vi påskønner indsatsen”

Eventmidlerne er ment som et skulderklap og en påskønnelse af de kræfter, som bruges på at skabe liv og aktivitet i Jammerbugt Kommune, understreger, borgmester og formand for økonomiudvalget, Mogens Christen Gade.

“Et event koster både tid og penge at stable på benene, og vi påskønner indsatsen bag hver enkelt af de ansøgninger, vi har modtaget. Det, at der sker noget i Jammerbugt Kommune, trækker gæster til og skaber trivsel for os, der bor her. Det er også med til at øge indtjeningen for de mange forskellige erhverv, der leverer rammer og forplejning. Derfor vil vi gerne have positiv opmærksomhed på events i Jammerbugt Kommune og række en hjælpende hånd økonomisk”.

I alt var der kommet 14 ansøgninger på samlet 270.220 kr. I vurderingen af hver enkelt ansøgning, blev der set på, om eventet kan give et afkast for lokale virksomheder, om der i finansieringen også indgår andre eksterne midler, om det enkelte event kan siges at være i udvikling og om arrangørerne løber en økonomisk risiko.

De støttede events i 2024 blev:

  • Trav på stranden (20.000 kr.),
  • Thorupstrand Kutterfestival (20.000 kr.),
  • DM i Orienteringsløb 2024 (15.000 kr.),
  • Wrestling i Thorup Kliim Hallen (5.000 kr.),
  • Jammerbugt Traktortræk (30.000 kr.),
  • Jammerbugt Garnfestival (i Halvrimmen) (5.000 kr.)
  • Saltum Festdage (5.000 kr.).

Læs om fantastiske oplevelser og events