Blokhus

OPLEVELSE: Festival med sandskulpturer er åben

– I en tid, hvor den ene aflysning afløser den anden, og arrangement på arrangement bliver udskudt, så åbner i dag 1. maj Sandskulpturfestivalen i Skulpturparken i Hune.
Det sker med temaet Eventyrlige Filmfigurer.
– Kom inden for og oplev de nye sandskulpturer, sansehaven, parken og de øvrige skulpturer. Her er højt til himlen og masser af plads, siger indehaver John Andersen.
Parken har sikret sig, at den overholder alle myndigheders retningslinjer i forhold til COVID-19.

Seks kunstnere er i gang. Foto: Vores Jammerbugt

Trækker fok til Blokhus
Fredag 1. maj foretog borgmester Mogens Chr. Gade og John Andersen en mini-åbning med afstand, og borgmesteren lægger ikke skjul på sin glæde over at Skulpturparken åbner op til den nye sæson, dog med en uges forsinkelse.
– Det er fantastisk, at John Andersen tager udfordringen op, og de mange flotte skulpturer skal nok få folk her ud og se, på afstand. Parken er gennem årene blevet en klasse for sig, siger Mogens Chr. Gade.
– Vi håber, at festivalen igen vil være med til at trække mange folk til Blokhus, som er fyrtårnet for turisme i Jammerbugt Kommune, siger han.

Det er blevet en tradition for Mogens Chr. Gade, at han deltager i John Andersens åbning af festivalen. Foto: Vores Jammerbugt

Positive oplevelser
John Andersen pointerer, at der er behov for mentalt opløftende oplevelser i denne tid, og her kan Skulpturparken hjælpe til.
– Det er nødvendigt, at der begynder at ske noget, og at vi er med til at sætte hjulene i gang, siger John Andersen, der håber senere at kunne holde en mere formel åbning.
Han understreger dog også, at de økonomiske forpligtigelser til kunstnere, ansatte samt andre udgifter betyder, at en åbning er nærmest nødvendig.

John Andersen håber på om mod 120.000 gæster. Foto: Vores Jammerbugt

Op mod 120.000 gæster
– Jeg forventer, at vi når op samme besøgsniveau som vanligt. De sidste tre år har der årligt været mellem 100.000 og 120.000 gæster. Rigtig mange lokale kommer her flere gange og betragter parken som deres have, fortæller John Andersen
Dog betyder COVID-19, at antallet af kunstnere i år er skåret ned fra 10 til 6, det er 5 fra Holland og en italiener.

Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt

Læs om fantastiske oplevelser og events