Nyheder
imported

Oplevelser i sommerlandet

INSPIRATION: Er du og familien på besøg i Blokhus-området og mangler du inspiration til attraktioner og oplevelser, så kan du kigge nærmere i guiden på siden her. Vi har samlet en liste fuld af inspiration til steder, som du kan besøge og gode oplevelser, som du kan krydre din ferie med.

Tekst: Anne Nøhr Ringgren Foto: Presse

 

Skulpturparken Blokhus
Oplevelse: Verdens største sandslot og Noas Ark

Oplev verdens største sandslot på 21,16 meter opført på pladsen udenfor Skulpturparken Blokhus. Kombiner besøget med et visit i Skulpturparken Blokhus, hvor du kan opleve imponerende kunstværker i sand under temaet Noas Ark. Besøg stedets hyggelige café eller gå på indkøb i butikkerne. Åbent alle dage kl. 10-19.
Adresse: Vesterhavsvej 6, Hune, 9492 Blokhus

 

Fårup Sommerland
Oplevelse: Danmarks største aquapark og Nordens bedste sommerland

Pak familien og husk badetøjet når du inviterer på tur til Fårup Sommerland. En sjov oplevelse for hele familien med et besøg i vel nok Danmarks sjoveste vandland med bølgebassin, der er opvarmet til 27 grader og fuld fart i de vildeste rutsjebaner. Masser af aktiviteter for både store og små og fra medio august også løbende events i parken.
Adresse: Pirupvejen 147, 9492 Blokhus

 

Kalstrup Livsstilshus
Oplevelse: Oplev Danmarks største livsstilshus

Kalstrup Livsstilshus på torvet i Blokhus er et besøg værdigt. 2000 m2 i 2 etager med spændende tøj-brands  til både kvinder og mænd, men også boligtilbehør, lækre delikatesser, lokale råvarer og galleriudstilling. Åbent alle dage.
Adresse: Torvet 3, 9492 Blokhus

 

Etly Klarborgs Nisseunivers
Oplevelse: Klarborg Nisserne i Butik Klarborg

Besøg nissernes mor Etly Klarborg, som er designeren bag de velkendte røde nisser – Klarborg Nissen – , der står i de fleste danske hjem. Etly Klarborg har butik både i Hune og Moseby, og du kan opleve ægte dansk julehygge selv her midt om sommeren.
Adresser: Rødhusvej 201, Moseby og Vesterhavsvej 61, Hune, 9492 Blokhus

Jambo Feriepark
Oplevelse: Safarigolf

Inviter familien på en dyst i minigolf. Besøg den helt unikke 18-hullers minigolfbane i Jambo Feriepark, som er bygget op som en spændende safari blandt vilde dyr i Afrika. Her vil familien garanteret få en mindeværdig ferieoplevelse.
Adresse: Solvejen 60, 9493 Saltum

 

Blokhus Ørne- og Naturreservat
Oplevelse: Rovfugleshow – Hver dag kl. 15.00

Oplev de imponerende ørne, ugler og falke når falkoneren viser dem frem og fortæller om deres liv og færden. Som afslutning er der mulighed for at prøve at holde en af fuglene på handsken. Du kan også besøge dådyr og krondyr i naturreservatet og overvære fodringen ca. kl. 14.15. Sidste åbningsdag med show er fredag den 6. august. 
> Læs mere om Blokhus Ørne- og Naturreservat
Adresse: Kystvejen 19, Hunetorp, 9490 Pandrup

 

Blokhus Saltcenter
Oplevelse: Lav din egen urtesalt

Besøg Blokhus Saltcenter og prøv at lave din egen urtesalt. Du kan også deltage i rundvisninger og høre hvordan saltcenteret udvinder salt fra Vesterhavet via solceller. Du kan også prøve de lækre badesalte i et forkælende fodbad.
Adresse: Helledivej 9, 9490 Pandrup

 

Museum for Papirkunst
Oplevelse: International papirkunst

Besøg museet og oplev de imponerende papirværker. Også for børnene er der sjove oplevelser i papirværkstedet eller silhuet-kabinettet. Her kan der leges med papir. Lav papirflyvere, som testes flyvefærdige i Paper-Plane Airport og papirbåde som søsættes i Papir-bådehavnen.  Besøg også stedets butik eller hyg dig i cafeen.
> Læs mere om Museum for Papirkunst
Adresse: Ilsigvej 2, Hune, 9492 Blokhus

 

Blokhus Feriecenter
Oplevelse: Subtropisk badeland og vandrutsjebane

Leg i det subtropiske badeland på Blokhus Feriecenter og snup en tur i den 40 meter lange vandrutsjebane. På stedet er det også muligt at besøge wellness-området med spabad, tyrkisk bad, fællessauna og flere bassiner med forskellige former for vandmassage.
Adresse: Høkervej 5, 9492 Blokhus

 

Blokhus Kanonlaug
Oplevelse: Kanonaffyring, vaffelis og solnedgang

Oplev når den 200 år gamle skibskanon affyres på Blokhus strand hver aften kl. 21.00 frem til og med lørdag den 7. august. Køb en stor isvaffel og find en god plads i klitterne. Lyt til affyringen og se den smukke solnedgang. 
Adresse: Nedkørslen til Blokhus strand

 

Sima Helikopter
Oplevelse: Helikoptertur over Blokhus

Tirsdag den 10. august imellem kl. 10.00 og 16.30 kan du prøve en helikoptertur og se hele ferieområdet fra luften. En smuk tur, der sikkert vil skabe et værdigt ferieminde. Prisen er 400 kr. og kræver ikke forudbestilling.
Adresse: Helikopteren står placeret på Fårupvej, 9490 Pandrup. (Følg skiltning)

 

Blokhus Lys
Oplevelse: Dyp dine egne stearinlys og leg med glas

En populær aktivitet er at dyppe sine egne lys i forretningen hos Blokhus Lys. Det er muligt alle dage fra kl. 10.00-15.00. Hver mandag, tirsdag og onsdag til og med uge 32 kan du også skabe dine egne glasfigurer sammen med glaskunstner Eva Mose.
Adresse: Ilsigvej 19, Hune, 9492 Blokhus

 

Gateway Blokhus
Oplevelse: Snobrød, pizza og leg på naturlegepladsen

Tag familien og madkurven med til Gateway Blokhus, som er samlingspunktet for aktiviteter i Blokhus Klitplantage. Stor legeplads, bålplads, borde og bænke samt en naturbageovn. Gå en tur på en af de afmærkede stier, test fitness ruten eller tag mountainbiken med og afprøv terrænet. Snobrødsdej kan købes hos Hune Bageri.
> Kort over Gateway Blokhus
Adresse: Indgang ved Plesnervej, 9492 Blokhus

 

Kanotur
Oplevelse: Kanotur på Ryå

Oplev den smukke natur med en kanotur på Ryå. En sjov familieaktivitet, hvor du kan sejle på Ryå og evt. hygge dig med medbragt madkurv efterfølgende. Du kan booke kanoer ved at ringe 25 21 02 34 eller sende en mail på lej@fdfkano.dk.
> Læs mere om kanotur.
Adresse: P-plads overfor Aabybro Mejeri, Aastrupvej 3, 9440 Aabybro

 

Cirkusgården
Oplevelse: Cirkusforestillinger med Katja Schumann

Inviter familien på en ægte cirkusforestilling hos Cirkusgården i Løkken, hvor den anerkendte cirkusprinsesse Katja Schumann og hendes dyr optræder dagligt kl. 16.00 (mandag undtaget) i hele skolernes sommerferie.
Adresse: Vrenstedvej 287, 9480 Løkken

 

Nordsøen Oceanarium
Oplevelse: Besøg nordeuropas største akvarie

En udflugtsmulighed for familien kunne være et besøg i Nordsøen Oceanarium beliggende i Hirtshals. Attraktionen har flere end 70 akvarier, hvor det største af slagsen rummer 4,6 millioner liter havvand og flere end 4.000 fisk. Du kan overvære de daglige fodringer hos sælerne, fange krabber og gå på jagt efter havets guld – rav. Kombiner besøget med et visit hos Hirtshals fyr, hvor du kan nyde den enestående udsigt over havet eller besøge bunkerne.
Adresse: Willemoesvej 2, 9850 Hirtshals

 

Action House Løkken
Oplevelse: Indendørs legeland, go-cart og lasergame

Det er det rene slaraffenland for børnene at besøge det 300 m2 store legeland hos Action House i Løkken. Her kan du nemt få en dag til at gå, og for de lidt større børn er go-cart og lasergame et sikker hit.
Adresse: Industrivej 1, 9480 Løkken

 

Kræmmerland Pandrup
Oplevelse: Loppemarked

Elsker du loppefund, så bør du ikke snydes for at gå på opdagelse i Nordjyllands største indendørs loppemarked på 1900 m2. Find dine favoritter og køb med hjem. Der findes både nyt og brugt og forretningen holder åbent alle dage kl. 10-17.
> Læs mere om Kræmmerland
Adresse: Bransagervej 10, 9490 Pandrup

 

Hjortdal Dyrefarm
Oplevelse: Oplev 350 dyr på dyrefarmen

Besøg dyrefarmen beliggende tæt på Slettestrand og med smuk udsigt over Vesterhavet. Oplev lamaer, silkeaber, polarræve, geder, kaniner, æsler og meget mere, som gerne vil fodres med godbidder. Mange af dyrene kan du komme ind og gå hos, og det er ofte et hit blandt gæsterne. Åbent alle dage.
> Læs mere om Hjortdal Dyrefarm
Adresse: Slettestrandvej 52, 9690 Fjerritslev

 

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events