Blokhus Medier_logo-01
Nyheder
imported

Optimisme

August bliver fantastisk. Feriehusudlejningsbureauerne kan næsten ikke få armene ned. Alt tyder på at august nærmer sig juli i antallet af udlejninger

Nordjyske vestkyst:

August bliver fantastisk. Feriehusudlejningsbureauerne kan næsten ikke få armene ned. Alt tyder på at august nærmer sig juli i antallet af udlejninger

Tekst Lars Bisgaard – Foto: Rie Winther

Sommeren viser sig ikke kun fra sin gode side rent vejrmæssigt. Masser af gæster vælger at tage på ferie på den nordjyske vestkyst, og udlejningsbureauerne har travlt.

Update har taget temperature på branchen, og alt tyder på at august bliver intet mindre end fantastisk.

– sæsonen har indtil videre været rigtig god, vi er allerede over sidste års ankomsttal for juli måned med ca. 10%  og der kommer endnu flere hasteudlejninger til på grund af det gode vejr. Vi har alt udsolgt i uge 30 og meget få huse tilbage langs vestkysten i uge 31, fortæller Servicebureauleder Berit Bøjstrup fra Novasol-Dansommer.

Også Feriepartner Blokhus smiler ekstra meget i disse uger, og ifølge Palle Sten Holmbech er der flere gode nyheder i vente:

– August måned ser ud til at komme frem med en stigning på mellem 5-10% hvilket er super, da vi her kommer fra et højt niveau, så august ugerne begynder så småt at nærme sig belægningen i juli måned.

Nye tiltag

En af grundene til fremgangen er at bureauerne har iværksat en række nye tiltag.

Admiral Strand Feriehusudlejning kan fornemme at gæsterne tager oftere på ferie, men i kortere perioder.

– Vi har derfor lavet nye tiltag fra 2015 for at tilpasse os deres feriemønstre. Vi tilbyder at man kan booke en miniferie hele året, og ikke kun 28 dage før ankomst som tidligere, fortæller Katja Clausen fra Admiral Strand Feriehusudlejning.

Hos Sol & Strand/Simosol Blokhus kan Jonna Kande mærke at kravene fra lejerne er skærpet.

– huset skal være af god kvalitet, have internetadgang, fleksible indflytningsdage og specielt miniferie også i højsæson. Man beslutter sig fra den ene dag til næste dag at tage på sommerferie når vejret er godt, så udlejningsbureauerne skal også være fleksible. Vi har derfor valgt, at Sol og Strand og  Simosol har åbent ugens 7 dage hele året rundt.

Spændende år i vente

Alle fire bureauer er enige om at der er positive vinde i den danske turistbranche.

– Hvis der fortsat er mange tiltag, aktiviteter og events i området, så håber vi, at destinationen syder endnu mere fremadrettet, mener Jonna Kande.

Berit Bøjstrup supplerer:

– Den gode sommer, som vi har haft indtil videre, giver allerede en smittende effekt på bookinger til 2015.

Der skal dog ikke hviles på laurbærerne. Katja Clausen understreger at det er vigtigt at arbejde sammen.

– Vi må ikke tro på at gæsterne kommer af sig selv. Derudover er det vigtigt at vi arbejder sammen om at tilbyde noget til børnefamilierne, så de ikke fravælger Danmark.

Palle Sten Holmbech er enig og slutter af med en optimistisk melding på vegne af den nordjyske vestkyst.

– Fremtiden er altid lys, -også her!

Læs om fantastiske oplevelser og events