Nyheder
imported

Orkan i godt vejr

Tirsdag var der åbningsreception for Orkanen, Fårup Sommerlands helt nye attraktion og hidtil dyreste investering

 Tirsdag var der åbningsreception for Orkanen, Fårup Sommerlands helt nye attraktion og hidtil dyreste investering.

Solen strålede om kap med medarbejdernes smil i dag i Fårup Sommerland. Parken var lukket men leverandører, samarbejdspartnere og venner af parken var inviteret til åbningsreception. Og efter selve receptionen fik 250 vindere af en Facebook konkurrence lov til at prøve den nye attraktion.

Først bød Bestyrelsesformand Ole Mølgaard gæsterne velkommen. Han lagde ikke skjul på at han var noget skeptisk da Søren Kragelund præsenterede ham for ideen på et bestyrelsesmøde. Men da den anden ejer af Parken, Henrik Schnack sagde OK for ideen var det nemt at "trykke på knappen".

Ole Mølgaard kunne berette at projektet var meget internationalt, der var leverandører fra Holland, Finland, Ungarn, Østrig, USA, Tyskland, Sverige og Danmark indblandet. Foto: Lars Bisgaard – Update Blokhus Avis / blokhus.dk

Et af problemerne med Orkanen var højden. Man må kun bygge 20 meter i højden i Fårup.

– Men det stopper ikke Søren, så han fandt på ideen om at lave et hul i jorden og det er der jo ingen restriktioner om så det blev enden på det problem, og dermed fik vi lige 3-4 mtr. mere på, fortalte Ole Mølgaard mens forsamlingen grinte højlydt.

Han takkede de mange samarbejdspartnere, blandt andet Jammerbugt Kommune for et godt samarbejde. Og så fik medarbejderne og leverandørerne en stor tak for at få Orkanen færdig til tiden.

– Det er fantastisk at man kan bestille en Orkan leveret til tiden, sagde han med et smil over læberne.

Stefan Holtman fra det Hollandske firma Vekoma, der har stået for udformning og ide, lagde i sin tale vægt på det gode samarbejde.

Stefan Holtman fra Vekoma der står bag Orkanen, er blandt andet også leverandør til nogle af Disneys attraktioner. Foto: Lars Bisgaard – Update Blokhus Avis / blokhus.dk

– Under en middag for et år siden viste jeg Søren en video på en lignende attraktion. Den var lidt for vild, men vi begyndte straks at brainstorme på hvordan man kunne tilpasse en lignende rutchebane til Fårup. Der blev tegnet på servietter og kigget på videoer på mobiltelefonen og inden desserten havde vi en god forestilling om hvordan den skulle tage sig ud.

Stefan Holtman blev dog noget forpustet da meldingen lød på at den skulle være færdig op til denne sæson.

Men den 19. juli 2012 blev kontrakten underskrevet, den 16. august samme år kunne man afsløre planerne for projektet og den 7. maj i år fik Holtman en opringning fra Søren Kragelund. Han havde sammen med sin hustru taget den første prøvetur, – uden at nogen vidste det bortset fra operatøren, og ville lige fortælle at Orkanen var lige som den skulle være.

Flere havde taget børn og børnebørn med til receptionen, og de fik sig en herlig oplevelse, selvfølgelig også lidt sukker. Foto: Lars Bisgaard – Update Blokhus Avis / blokhus.dk

Efter Stefan Holtmans tale blev de mange fremmødte bedt om at søge hen mod Orkanen til selve indvielsen.

Ole Mølgaard klippede snoren over og med Søren Kragelund og Justin Garvanovic, fra European Coaster Club, på de forreste sæder gik den første officielle tur med Orkanen.

Ole Mølgaard klipper snoren over til den første officielle tur. Foto: Lars Bisgaard – Update Blokhus Avis / blokhus.dk

Der blev kørt ture til den helt store guldmedalje i en times tid, og herefter stod den på Tapas i Spisekammeret før  selve receptionen sluttede.

En stor dag for Fårup Sommerland var ovre. Nu venter onsdagens åbning med godt vejr og masser af gæster der skal opleve Orkanen for første gang.

Vejret var strålende. Foto: Lars Bisgaard – Update Blokhus Avis / blokhus.dk

Et stort presseopbud var mødt frem for at dække begivenheden. Foto: Lars Bisgaard – Update Blokhus Avis / blokhus.dk

Det blev en hyggelig eftermiddag i Fårup. Foto: Lars Bisgaard – Update Blokhus Avis / blokhus.dk

Læs om fantastiske oplevelser og events