Nyheder
imported

På juleeventyr i “Butik Gammelbo” – Etly Klarborg

Blokhus Avis har besøgt Etly Klarborg, nissemageren der aldrig løber tør for ideer

Moseby:

På juleeventyr hos ”Gammelbo”

Blokhus Avis har besøgt Etly Klarborg, nissemageren der aldrig løber tør for ideer

Tekst: Lotte Kande Foto: Presse

Fra den eventyrlige stråtækte ejendom ”Gammelbo” driver Etly Klarborg, hvad der må betegnes at være et ægte juleeventyr. Det er nemlig her ideen til de populære ”Trip-Trap” nisser er blevet født.

– I mit barndomshjem gjorde vi altid meget ud af julens traditioner – ikke mindst nisserne. Jeg havde en livlig fantasi og var overbevist om, at nisserne levede oppe på loftet og kom frem om natten og gik rundt og lavede små fodspor i den nyfaldne sne. Den livlige fantasi har jeg stadig, de små nisser har fulgt mig lige siden min barndom og er blevet til et virkelig juleeventyr for mig, siger Etly, som ofte mødes af spørgsmålet: ”Har du lavet dem til næste år?”

– Nisserne giver julestemning, men de skaber også en fortælling for mine kunder, fortæller Etly, som jævnligt får både mails og opringninger fra folk, som bare så gerne vil komme med forslag til næste års navne på nisserne. – De har måske lige født en pige der hedder Clara eller fx fået en nevø der hedder Wilhelm som de gerne vil have, at jeg skaber en nissefigur omkring. De fleste af Etlys figurer er dog allerede navngivet efter Etlys familie inden de bliver modelleret, og Etly løber aldrig tør for navne, for hun inspireres løbende og under disken har Etly også en helt speciel liste, hvor kunderne har mulighed for at ønske navne til de næste designs.

– De små nisse- og troldefigurer har været med mig altid, og vil helt sikkert også følge mig resten af mit liv, for nu er det ikke blot et juleeventyr for mig og min familie, nu skaber mine nisser juleeventyr for andre, og det gør mig rigtig glad, afslutter Etly.

Etly Klarborgs nye snemænd 2014, Fini & Fry, kan smelte alles hjerter med deres nuttede ansigter og varme smil – de er anderledes fra den øvrige produktion, og på ganske kort tid blev de udsolgt. Etly har netop fået en ny levering, til gavn og glæde for alle de kunder, som ellers er gået forgæves. De sælges i Butik Gammelbo frem til jul.  Etly er allerede gået i gang med en ny del af serien, som kan købes i 2015. 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events