Blokhus Medier_logo-01
Rikke Precht 2
Kunst og Kultur

På kunsttur nær Vesterhavet

Planlæg din næste tur til nogle af områdets mange talentfulde kunstnere eller kunstbutikker.

Hos mange af områdets talentfulde kunstnere eller kunstbutikker kan du opleve hvordan kun fantasien sætter grænser, når kreativiteten sættes i spil.

Art of Jan Jørgensen

Art of Jan Jørgensen

Besøg det arbejdende værksted hos guldsmed Jan Jørgensen. Flagskibet er det store guldsmedeværksted med ægte håndværk og stemning og ikke mindst at se guldsmedene arbejde i det åbne indbydende værksted. Guldsmed og smykkedesigner, Jan Jørgensen, har på Springvandstorvet i Blokhus, åbnet op for en unik mulighed for at se og følge guldsmedenes smykkefremstilling.
Her bliver I mødt af guldsmede, som dagligt producerer diamantsmykker til hele Danmark, samt til udstillingen i butiksdelen. Der produceres alle typer smykker, også unika, som laves efter eget ønske. Med eget støberi og smelte-esse i værkstedet, er der mulighed for at følge processen helt fra start til færdigt smykke. Kaffeloungen byder på varme drikke og søde sager, med mulighed for pause og inspiration. Glæd jer til en særlig oplevelse i et unikt smykkeunivers.

Blokhus Lys

Blokhus Lys Jul Avis 4

Blokhus Lys kan tilbyde Danmarks største udvalg af flotte farverige stearinlys i alle størrelser, former og farver. Uanset årstiden eller begivenhed, så kan I altid finde de helt rette lys og servietter til jeres arrangement.

Stedet byder på 1200 m² fyldt med lys, brugskunst, kunstgenstande og ikke mindst 250 m² permanent juleudstilling.

Du har også mulighed for at dyppe dine egne lys og dermed være kunstner for en dag.

Bemærk!
Selvdyp afdelingen åbner først igen i 2023.

Galleri Rødhusgaarden

galleri rødhusgaarden

Er du vild med galleribesøg, så snyd ikke dig selv for et besøg på Galleri Rødhusgaarden, der er placeret i naturskønne Rødhus, kun 5 km. fra Blokhus og Hune området.

Galleriet har eksisteret i mere end 20 år og har gennem årene satset på at vise nutidig kunst af høj kvalitet af såvel danske som internationale kunstnere.

Efter en ekspansion i 2011 med yderligere 600 kvadratmeter, består galleriet i dag af 5 separate udstillingslokaler, i alt cirka 1.000 kvadratmeter.

Som gæst i galleriet finder du, ud over spændende solo- og gruppeudstillinger, også hygge og utraditionel atmosfære, som gør, at besøget altid vil være en god oplevelse.

Kulturhuset Blokhus

Kulturhuset Blokhus

Du finder den inspirerende kunstbutik i Kulturhuset Blokhus. Her kan du opleve et stort og inspirerende udvalg af nye og klassiske varer inden for kunst, by hand og unikke gaveartikler, med særlig fokus på kvalitet og design. Butikken repræsenterer derudover ca. 15 kunsthåndværkere fra Danmark og udlandet indenfor blandt andet keramik, glas, malerier, jern, illustrationer, smykker, unika og brugskunst af høj kvalitet, således butikken hele tiden er dynamisk og levende. Det er også på samme sted, ved Skulpturparken Blokhus at du finder Blokhus Sandskulpturfestival, der imponerer med 10 smukke værker i Parken og Verdens Største Sandslot på p-pladsen ved Kulturhuset.
Følg processen og se hvordan man bygger nogle af verdens smukkeste sandskulpturer.

Galleri Løkken

Galleri Løkken

Holder du af lyset i Vendsyssel? Så besøg Galleri Løkken – en unik oplevelse.
I et af Løkkens ældste huse har John atelier og udstilling. I den charmerende gårdhave – med skiftende udstillinger af bronze og granit, kommer man ind i selve galleriet. Her findes en kunstners levende værksted. Den gamle bygning, rustikke mure og hyggelig gårdhave danner rammen om en kulturel oplevelse. Igennem 40 år har havet, klitterne, bådene og fiskerne været inspiration til hans malerier, men de fleste kender ham sikkert fra hans skildringer af Rubjerg Knude fyr. Både danske og udenlandske tv stationer har bragt reportager af hans arbejde i og omkring fyret. I galleriet ses malerier af udviklingen på fyret fra 1982 og frem til en måned før det blev flyttet. Alle forsøgt malet fra den samme vinkel, så man rigtig kan iagttage sandets vandring ind over fyret. Som de gamle Skagensmalere foretrækker John at male sine malerier direkte på stedet, hvilket giver mulighed for at fange lys og stemning på den allerbedste måde.

Glaspusteriet Rikke Precht

Rikke Precht 2

I værkstedet hos Rikke Prect i Lønstrup kan du opleve hvordan det 1100 ℃ grader varme glas blæses og formes efter 2000 år gamle traditioner og teknikker, som ikke har ændret sig væsentligt.

Det glødende glas fanges an på en jernstang kaldet en pibe – rulles i den ønskede farvekombination og formes med værktøj, træblok og vådt avispapir.

Luft blæses igennem piben og glasset tager form. Det færdige resultat skal nu afkøles i afspændingsovnen til næste dag.

Kig forbi og oplev det fascinerende glasmageri ved eget øjesyn.

Galleri Beck

galleri Beck

Galleri Beck er et seværdigt udstillingssted, der ligger midt i Nordjylland, hvor naturen veksler mellem det barske og det smukke, og som understøttes af et dragende himmellys. Galleri Beck er et spændende galleri, der er anerkendt for at vise kunst af høj kvalitet. Et besøg i galleriet er et must for alle kunstelskere.
Galleri Beck har eksisteret i over 50 år og præsenterer en alsidig kunst med vægt på malerier fra veletablerede kunstnere. Ud over malerier udstilles også et bredt udvalg af kunstværker i bronze og keramik. Alle kunstnere er helt specielt udvalgte med fokus på originalitet, variation og selvfølgelig faglig dygtighed. Galleriet udstiller såvel kendte kunstnere som upcoming talenter, der understøtter stedets mangfoldighed. Galleriets lyse og velindrettede udstillingsrum danner ramme om skiftende ophængninger af galleriets faste kunstnere samt separat- og gruppeudstillinger med gæsteudstillere. Atmosfæren er altid afslappet og uhøjtidelig.

Mere kunst langs vestkysten i Nordjylland

Er du blevet mere interesseret i kunst og kultur fra området, så kan du få inspiration til flere steder under information.

Læs om fantastiske oplevelser og events

Relaterede artikler