Nyheder
imported

PÅSKEN OG PÅSKEÆGGET

Påsken har også sine skikke - de fleste af dem har noget med æg at gøre.

Inspiration:

Til påske hører også påskeæg

Påsken har også sine skikke. De fleste af dem har noget med æg at gøre

Tekst: Lotte Kande Foto: Presse

 

Påskeægget er et meget kendt og elsket påskesymbol, som siden hedensk tid har stået for frugtbarhed og forår. I dag forbinder mange påskeægget med tradition og hygge og er en fast bestanddel af højtiden. Symbolsk har ægget mange betydninger, for eksempel graven, som Jesus bryder ud af påskemorgen eller et tegn på forår og frugtbarhed – livet, der bryder igennem vinterens hårde skal. Nogle tilskriver endda det lille runde æg magiske evner som sundheds-giver.

I dag er de fleste påskeæg af chokolade, og de gives typisk til børnene påskemorgen. Ofte er de gemt i haven af påskeharen, der betænker børn og barnlige sjæle med æg og nogle steder også små gaver. Påskeæg får man også af dem, som ikke kan gætte de prikker eller streger, man har sat som underskrift på sit gækkebrev. Traditionen foreskriver, at har man ikke gættet fra hvem man har fået et gækkebrev inden tre dage, skal man give vedkommende et påskeæg

Gækkebrevet er en dansk opfindelse og en videreudvikling af 1600-tallets bindebreve med de indviklede ordknuder, som hurtigt blev til rim og gæk.

 

Inspiration hentet fra kristendom.dk

Læs om fantastiske oplevelser og events