Nyheder
imported

Papirbåde søsættes i Blokhus´ eneste ”havn”

Tekst: Anne Nøhr Ringgren Foto: Poul Nymark

Hune Børnehave indviede onsdag den 23. juni Blokhus´ nyeste og eneste ”papir-bådehavn” med små papirbåde.

Børnene var inviteret til Museum for Papirkunst for at lege med og hylde origami, som er papirfoldekunst.

På dagen skulle børnene udforme deres egen papirbåd i papirværkstedet og efterfølgende søsætte den på vandspejlet udenfor museet.

Papirbåde skal henlede vores tanker på H.C. Andersens eventyr om ”Den Standhaftige Tinsoldat”, hvor den etbenede tinsoldat bliver fundet på gaden og sat på en båd lavet af avispapir.
– Det er den fortælling, som børnene tages med ind i, fortæller kunstner Bit Vejle.
– Vi har jo altid udstilling af et udklip fra H.C. Andersen i museet, og nu kan du søsætte din helt egen eventyrlige papirbåd på Museum for Papirkunst i papir-bådehavnen lige udenfor museets indgang.
– På dagen besøges museet også af papirprofessor Anne Rudanovski fra Estland, som selv har etableret et typografi- og papirmuseum for 10 år siden. Hun er meget begejstret og betaget af konceptet i Blokhus, som adskiller sig en del fra det, hun selv har skabt, fortæller Bit Vejle.
– Et papirkunstmuseum er helt unikt og tilmed det eneste af sin art i verden, og det har inspireret papirprofessoren til at besøge Blokhus.

Papir-bådehavnen er for de yngste, og for de ældre børn er det muligt at lege med udformning og flyvning med papirfly på Paper-plane Airport Blokhus, hvor flyvningen registreres, og du kan måske være heldig at slå verdensrekorden i længdeflyvning fra 2012 på 69,14 meter.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events