Nyheder
imported

PGU Pandrup vinder DM

Pandrup GU er kåret som vinder af Danmarks første DM i foreningsudvikling. 36 idrætsforeninger fra hele landet har været med, og PGU vinder for sin klare vision om at udvikle "en forening uden grænser”.
Ledere og medlemmer i Pandrup Gymnastik- og Ungdomsforening kan nu kalde sig danmarksmestre i foreningsudvikling. Titlen kom i hus ved DM-finalen i Odense Kongrescenter torsdag aften hvor også  kulturminister Uffe Elbæk deltog.
 
Siden oktober sidste år har Pandrup GU dystet med 35 idræts- og gymnastikforeninger fra hele landet om Danmarks første DM i foreningsudviklingI det intensive og utraditionelle mesterskab har Pandrup GU vist sig som et fyrtårn, der i særlig grad har vist evne til at sætte skub i udviklingen. Det vurderer den DM-jury, som har studeret udviklingsarbejdet i de 36 foreninger. 

Dorte With, formand for DM-juryen samt hovedbestyrelsesmedlem i DGI, begrunder valget af PGU:
– Når Pandrup skal beskrive sine faciliteter nævnes Blokhus klitplantage og stranden på lige fod med gymnastiksale og klubhuset. Det er blot et blandt flere eksempler på at Pandrup GU arbejder helt i tråd med visionen om at udvikle sig til en "forening uden grænser.
 
Juryen har krediteret Pandrup GU for at være en forening, der tager sit værdigrundlag alvorligt flot kombineret med viljen til at udvikle foreningen på flere fronter. Det gælder nye aktiviteter som outdoor fitness og nye målgrupper, for eksempel de mange overnattende feriegæster, som hvert år besøger PGU’s område.
 – Foreningen ”har fingeren på pulsen” i forhold til danskernes motionsvaner og vilje til en udvikling, der også gerne må give en økonomisk indtjening, funderet i en frivillig indsats. Det langsigtede mål er udover at forme foreningen løbende i forhold til tidens trends at medvirke til, at der skabes nye aktivitetsmuligheder, der hvor folk er – på torve og campingpladser, siger Dorte With.
 
Det er Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI), der står bag de første mesterskaber i foreningsudvikling. Det utraditionelle mesterskab bygger på DGI’s ambition om, at landets idræts- og gymnastikforeninger bliver eksperter i at fange tidens tendenser inden for idræt og motion. 

Læs om fantastiske oplevelser og events