Nyheder
imported

Pilekunst, pilesnaps, botanik og bobler

Nye spændende tiltag venter forude i Skulpturparken Blokhus. Snart omdannes parken til ”En verden af pil”, ligesom der hele sommeren bliver mulighed for at tage med på guidede fortællinger.

Tekst: Lotte Kande – Foto: Presse

I weekenden 26. og 27. juni kan man i Danmarks vel nok smukkeste skulpturpark lade sig inspirere i et kreativt univers, hvor hele omdrejningspunktet er ”En verden af pil”.
– Her forvandles området omkring sandskulpturerne sig til et stort formidlings- og salgsområde med udstillere af bl.a. nogle af Danmarks dygtigste pileflettere, der både vil demonstrere, hvordan man arbejder med pil, og hvordan en kurv, dekorationer, fade og lignende bliver til. Man kan selvfølgelig købe deres smukke værker, siger John Andersen, indehaver af Skulpturparken.
Han tilføjer, at der også kommer salgsboder med haveskulpturer, øvrige kunstværker i pil, spændende udstillere med værktøj, høstet pil, delikatesser med bl.a. honning udvundet fra pilemarker, saft med pileskud, pilesnaps og salt med røget pil.
Der bliver også mulighed for at gøre en god handel ved kunstboderne, ligesom man kan besøge ”Arresø Pil”, ”Ny Vraa” og ”Pilebyg”, der bl.a. vil fortælle om biologisk kystsikring, baseret på piletræ.
Det også bliver muligt at købe kunst af levende pil flettet som træer og skulpturer ved Baugaarden.
– Vi ser frem til en spændende, lærerig og kunstnerisk weekend i pilens tegn, siger John Andersen.

Botanik og Bobler

”En verden af pil” er ikke den eneste nyhed i Skulpturparken Blokhus.
Hele sommeren, hver tirsdag, kan man ligeledes tage med på en inspirerende kunst- og kulturrejse gennem Skulpturparkens 20.000 kvadratmeter store parkanlæg.
Her kommer gæsterne forbi store kunstværker i både træ, sand, bronze mm. samt et hav af blomster og sanselige oplevelser.
Guiden fortæller historien om ”den gamle skole”, der i dag rummer én af Danmarks største skulpturparker. Undervejs skåles der i et glas bobler mens der også fortælles om nogle af de mange udstillende kunsthåndværkere. Botanik og Bobler starter 22 juni.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events