Sidste år, lige forud for højsæsonen, slog mor og datter, Anette Møller Larsen og Amalie Thomsen, dørene op for Restaurant Poseidon i Hune.
I tilknytning til det lille brune værtshus Gasten blev der bygget en restaurant med tilhørende gårdhave, og hele Gasten gennemgik i samme forbindelse en omfattende renovering. Det blev startskuddet til en helt ny æra for makkerparret, og nu kan de her den 30. juni fejre 1-års fødselsdag og se tilbage på et begivenhedsrigt år.
– Det har være sindssygt hårdt, men jeg føler, vi har fundet os til rette i det nu, udtaler bestyrer og køkkenchef Amalie Thomsen. Det var en stor mundfuld, og vi har lagt rigtig mange arbejdstimer i det. Men når jeg sidder og tænker tilbage, så synes jeg klart det har været det hele værd.
Amalie, som fylder 29 år til september, har tidligere været almindelig lønmodtager og det, at hun nu har foden under eget bord har udviklet hende både personligt og fagligt, fortæller hun.
– Det er jo en hård branche, og man står selv med det hele. Det er ikke bare at stå i køkkenet, men der er jo også masser af administrative opgaver, der skal løses bagved. Hele forløbet har givet mig noget erfaring, fortæller den nyetablerede og succesfulde restauratør, der står klar til at tage hul på sit andet år i Hune.
Stor anerkendelse
Poseidon er blevet taget rigtig godt imod, og har fået mange positive tilkendegivelser fra gæster som både går på den gode madoplevelse, men også kommentarer om at de slet ikke vidste at sådan en restaurant eksisterede i Hune.
– Vi kan se, at mange af gæsterne kommer for at få en oplevelse indenfor fine dining, som måske er den måde, vi skiller os ud madmæssigt. Derfor har vi også justeret menukortet fremadrettet, så det rummer mere af det og mindre af mormorretterne, forklarer Amalie Thomsen.
Hun fortæller videre, at de får meget ros for den vedvarende kvalitet i maden.
– Det siger noget om, at det ikke bare er held, men fordi vi er dygtige og dedikerede. Det er jeg da mega stolt over, fortæller hun glad. Så er det jo ikke så slemt at arbejde 300 timer om måneden, når man får den form for anerkendelse. Samtidig er det godt for Hune. Det giver en anledning til at stoppe op i stedet for at det bare er en by, man kører igennem. Det har vi hørt fra mange, og det har ført til mange forskellige gæster i Hune.
Et af de mere opsigtsvækkende og utraditionelle besøg af slagsen er fra en familie fra Qatar, som tidligere på året var i Danmark i forbindelse med en rund fødselsdag. De fik i den forbindelse øjnene op for restauranten og hvad de formår madmæssigt. Det fik dem til at vende tilbage efterfølgende for at fejre datterens konfirmation, fortæller Amalie.
Der er plads til 50-55 spisende gæster i restauranten og omkring 85 gæster i den dejlige gårdhave, hvor der igennem året har været afholdt en række arrangementer bl.a. med levende musik.
13. juli er der igen et stort arrangement, som bliver rosésmagning og livemusik på terrassen. Musikken leveres af en meget populær og anerkendt duo, som optræder rundt i hele verden, og den oplevelse ser restauranten frem til.
Derudover vil der være livemusik hver weekend resten af juni samt hele juli og august.