Blokhus Medier_logo-01
Blokhus

Positive oplevelser med indsamling af affald

Det blev på flere måder en succes, da Hune-Blokhus Borgerforening havde inviteret Hune Naturbørnehave til at hjælpe med at indsamle affald i Hune og Blokhus-området tirsdag 29. september.

Mange frivillige
For det første var der så mange tilmeldinger, at borgerforeningen måtte sige pænt nej tak til otte af de frivillige som meldte sig.
– Det var vi nødt til fordi, vi skulle tage hensyn til Corona-restriktionerne og sikre, at vi var under 50 personer, selv om det foregik udendørs, og vi gik i mindre grupper, fortæller Poul Andersen, formand for Hune-Blokhus Borgerforening,

Deltagerne gik i mindre grupper. Privatfoto

Mindre end frygtet
Desuden var det en positiv oplevelse, at der ikke var så meget affald at samle op som frygtet på ruterne ved gateway og op til Brændevinsstien samt ved søerne.
– Der var ikke så mange brugte mundbind eller flasker og dåser som forventet, og vi stødte ikke på noget uventet som en kasseret sofa. Det blev til affald svarende til tre store affaldssække i papir, fortæller Poul Andersen.

Bidrag til børnehaven
Den halvanden time lange tur blev afsluttet med hygge uden for ved naturbørnehaven over en øl eller sodavand samt popcorn og chokolade til børnene.
Det var Hune-Blokhus Borgerforening, der havde budt ind på en af Ren Naturs ruter. Ren Natur har en række sponsorer i ryggen, blandt andre Spar.
Derfor kunne Ren Natur overdrage 3.000 kroner til borgerforeningen for veludført arbejde.
– Vi har besluttet at give pengene videre til Hune Naturbørnehave, som gerne vil have et bidrag til et lille anlæg med rindende vand, fortæller Poul Andersen.

Der blev gået til opgaven med ildhu. Privatfoto

Lærer om naturen
Indsamlingen var en gentagelse af sidste års tur, hvor borgerforeningen også donerede pengene til naturbørnehaven, som brugte dem til insekthoteller.
– Nu får insekterne også adgang til vand. Det er positivt, at børnene på denne måde både lære om naturen og at passe på den, siger Poul Andersen.

Læs om fantastiske oplevelser og events