Blokhus Medier_logo-01
Nyheder
imported

Prins Henrik får Verdensballetten til at danse

Verdensballetten får ny koreografi med lydbillede skabt af H.K.H. Prins Henrik

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

H.K.H. Prinsgemalen kreerer i samarbejde med musikeren og lydkunstneren Katrine Ring et helt nyt lydbillede til dette års Verdensballet d. 13. juli, som afvikles i Sand- og Træskulpturparken i Kulturhuset Blokhus.

Balletten får titlen ”Côte à côte”, og bliver skabt på grundlag af Prinsgemalens digt af samme navn.  Ved en arbejdsseance på Amalienborg Slot, fredag den 14. marts, indtalte Prinsgemalen sit digt på fransk.

Kathrine Ring bearbejder lydbilledet, akkompagnerer det talte ord med musik af den franske komponist Gabriel Fauré, hvorefter Verdensballettens kunstneriske leder – balletchef og koreograf Johan Kobborg, skaber koreografien.

– Jeg har altid været fascineret af Prinsgemalens digte, og allerbedst når han selv læser dem op på fransk. Den musikalitet der er i Prinsgemalens sprog, og den lyrik digtene indeholder, er som skabt til ballet, det er ord der danser og ord der får en sjælden fylde og substans, og som tydeligt viser at de er skrevet af et menneske der har levet et langt liv, men som i den grad besidder kærlighedens glød og hjertets styrke, siger initiativtager og arrangør af Verdensballetten, operasanger Jens-Christian Wandt.

Det var solodanser Johan Kobborg og operasanger Jens-Christian Wandt der i 2008 fik idéen til at sammensætte en forestilling med ballet og opera i Skagen. Med Skagen som base har Verdensballetten vist sine forestillinger på udvalgte steder i Danmark og Norge. I 2013 overværede både Regentparret og Kronprinsparret årets forestilling, og efterfølgende var alle meget begejstret.

Læs om fantastiske oplevelser og events