Nyheder
imported

Prognose på Sommervejret i Blokhus

Om end juli ligger mellem 0-1 grad under normalen, kan vi glæde os over, at få en længere og varmere sensommer

Vejret:

Prognose på sommervejret

Sommervarmen tager en lille pause, men der er stadigvæk chance for hæderlige dage indimellem, og højst sandsynligt vender højsommeren tilbage sidst i juli.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Uge 28 blev noget mere ustadig, end den forrige uge. Især torsdagsdøgnet blev blæsende og også temmelig køligt. I løbet af weekenden fik  vi dog glæde af en kortvarig stabilisering, hvor temperaturen steg med  sommerlige 25 grader – i hvert fald lokalt. Men sommeren er på vej, ifølge DMI.dk

Juli – bedre plads til solen

I uge 29 er der tendens til lavtryksdannelse over Mellem- og Nordskandinavien samtidig med, at et omfattende højtryk bliver liggende over Sydvest- og Centraleuropa. Dette giver en vestlig eller nordvestlig strømning af mindre varm Atlanterhavsluft over Sydskandinavien. I forbindelse med lavtrykkene – og med lidt held – holder det meste af nedbøren sig nord for landet og dette giver lidt plads til solen de fleste af dagene. Vi kan dog nok ikke helt undgåsmå byger og lidt  gråvejr i forbindelse med svage frontpassager fra vest. Temperaturen vil generelt ligge mellem 17 og 22 grader, men enkelte dage kan det blive noget varmere.

Uge 30 ser ud til at fortsætte i samme spor som uge 29. Det vil fortsat være lidt ustabilt med (svage) frontpassager og lavtryk. Højtrykket og varmen holder sig mest syd for landet. I uge 31 er der dog tegn på, at lavtryksaktiviteten over Skandinavien dæmpes noget, og temperaturen kan efterhånden også begynde at stige lidt.

Samlet set ender uge 28 temperaturmæssigt cirka 1 grad under normalen og med omkring eller lidt over normal nedbør. I ugerne 29 og 30 havner vi formentlig mellem 0 og 1 grad under normalen og omkring eller lige under normalen, hvad angår nedbøren.

Uge 31 ser ud at kunne blive en smule varmere med temperaturer omkring det normale og med lidt mindre nedbør end normalt.

August – mere tørt vejr end normalt

I august er der tegn på, at højtrykket måske kan få love til at bygge op over Skandinavien. Det betyder, at vi vil få en periode med lidt mere vedvarende sommervarme med dagtemperaturer over 25 grader. Sandsynligvis vil det meste af måneden være præget af tør, nordlig strømning og dagtemperaturer omkring eller lidt over 20 grader. Samlet set kan vi derfor se frem til en måned med nok lidt mere tørt vejr end normalt og med temperaturer omkring det normale.

September – varmere sensommer end normalt

I september vil højtrykket sandsynligvis rykke mod øst og placere sig lidt øst for Danmark. Det betyder, at vi i hvert fald i perioder nok kan få glæde af lune sydlige vinde. Måske kan vi endda nå at få nogle flotte sensommerdage. Alt i alt ser september ud til at blive tørrere end normalt med en middeltemperatur lidt over det normale.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events