Blokhus

Råvaremarked er kommet fint gennem sommeren

– I dag, tirsdag 4. august, løber sommerens sidste råvaremarked i Blokhus af stablen fra klokken 10.00 til 14.00.

Var meget i tvivl
Hune-Blokhus Borgerforening var ved indgangen til sommeren meget i tvivl om, den skulle arrangere de populære råvaremarkeder i Futtens Gård som sædvanligt.
Covid-19 og Corona-restriktioner gav god grund til forsigtighed og mange overvejelser.
– Vi var meget i tvivl, om vi skulle gennemføre, men nu er vi glade for, at vi har gjort det, fortæller Poul Andersen, formand for borgerforeningen.

Flere melder om rekordår
Og trods momentvis dårligt vejr, så har markederne været en stor succes.
– Flere af stadeholderne har fortalt, at de aldrig har solgt så meget som i år. Ikke dem alle, men en del har rekordår, siger Poul Andersen.
– Det skyldes formentlig, at vi har haft mange danske turister, som er blevet hjemme i år i stedet for at rejse ud i udlandet, som de plejer, og de har så villet forkæle sig selv med de gode lokale råvarer og har brugt lidt flere penge på det end vanligt, siger Poul Andersen.

Poul Andersen og borgerforeningen er tilfreds med sommerens markeder. Arkivfoto: Vores Jammerbugt

Dage med pres på
Tre tirsdage har markederne været ramt af dårligt vejr, og så har det ikke været nødvendigt for arrangørerne at håndhæve forholdsregler i forhold til at sikre, at der ikke var for mange mennesker i Futtens Gård.
– Men de seneste to tirsdage har vores vagter været nødt til at stoppe folk og sige til dem, at de ikke kunne komme ind, før der var kommet nogle andre ud, siger Poul Andersen om nødvendigheden af at overholde forsamlingsforbud samt sikre, at der er den fornødne afstand mellem gæsterne.
– Der blev også holdt god afstand i køen for at komme ind, og køen gik halvvejs forbi Strandingskroen.

God selvdisciplin
– Men folk har taget det pænt og sagt, at de er glade for, at vi overholder forholdsreglerne. Desuden har folk lyttet til os og holdt en god selvdisciplin, så det er gået upåklageligt, siger en tilfreds formand for borgerforeningen.

Læs om fantastiske oplevelser og events