Race for ocean
Blokhus

Race for Oceans og Sol og Strand fortsætter samarbejdet

Sol og Strand og Race for Oceans holder Vestkysten ren for 5. år i træk

Race for Oceans fortsætter samarbejde med Sol og Strand for 5. år i træk
-Vi er lige der, hvor Race for Oceans gør en forskel – nemlig langs Danmarks unikke kyster, siger adm. direktør Per Dam, Sol og Strand, der som den første erhvervsleder deltog, da Race for Oceans første gang fandt sted på strandende i Blokhus, Grønhøj, Løkken, Lønstrup og Skagen i 2019.

Sol og Strand Feriehusudledning, der hvert år lejer 6.500 private sommerhuse langs Danmarks kyster ud til 300.000 danske og udenlandske feriegæster, forlænger samarbejdet med Race for Oceans, der har base i Løkken.

Race for Oceans har siden 2019 udviklet sig fra et enkeltmandsinitiativ – startet af lokale Signe Simonsen – til i dag at være en almennyttig forening med fokus på inklusion og cirkulære processer i deres aktiviteter.

Og allerede efter få års aktivitet har Race for Oceans med Signe Simonsen i front aktiviteter bredt sig til seks af verdens kontinenter. Med grundlæggeren i spidsen for adskillige virksomheder og entusiaster arbejder Race for Oceans med en blanding af sport, strandrensning og oplysning at gøre en forskel for verdenshavene og det liv, der leves i havet.

I 2022 gennemførte Race for Oceans aktiviteter hele vejen op langs Jyllands vestkyst – og ned langs østkysten fra Skagen til Aarhus. Lige som der var anløb af både Læsø og Anholt på vejen. På østkysten tilføjede Signe Simonsen og hendes mandskab en ny disciplin til Race for Oceans aktiviteter – nemlig at filme havets tilstand i de havnebyer, man besøgte med en undervandsdrone. Derudover afviklede Race for Oceans for første gang internationale aktiviteter i 2021 i mere end 40 lokationer på seks kontinenter.

Race for ocean

Vandt Danmarks verdensmålspris

I 2020 vandt Race for Oceans det officielle Danmarks verdensmålspris – og fokus for alle aktiviteter er rettet mod FN’s verdensmål. Helt bestemt verdensmål nummer 14 – livet i havene – ud af de 17 verdensmål, som FN’s topmøde i 2015 vedtog.

– Jeg startede Race for Oceans, fordi jeg har rejst i hele verden og set, hvordan plastikforureningen skaber store udfordringer for livet i havene. Livet i havene har essentiel værdi for alle mennesker. Og den værdi skal vi i fællesskab forsøge at bevare og bringe videre til de kommende generationer, siger Signe Simonsen.

Første erhvervsleder på stafet

Per Dam sol og strand

For Sol og Strands adm. direktør, Per Dam, var i sommeren 2019 den første erhvervsleder, der deltog i Race for Oceans stafet langs Jyllands vestkyst.

Det skete på strækningen fra Grønhøj til Løkken, hvor han bor. Og Per Dam er glad for, at Sol og Strands sponsorsamarbejde fortsætter på femte år. For Race for Oceans giver så god mening:

-Vi fortsætter vores gode samarbejde. Vi har været fantastisk glade for at være med på den rejse, som Signe Simonsen og Race for Oceans er på – vi bakker helhjertet op om det arbejde, Race for Oceans gør.

-Det giver så meget mening. For Sol og Strand kerneaktivitetet findes lige der, hvor Race for Oceans finder sted og gør en forskel – langs Danmarks unikke kyster, hvor vi i Sol og Strand servicerer mere end 3 mio. overnatninger årligt i de privatejede feriehuse, der har samarbejde med Sol og Strand.

Vi ved, hvor vigtigt det er også i fremtiden er at sætte fokus på hvor meget plastik, der kommer ind på kysterne – og dermed hvor vigtig en mission Signe Simonsen og Race for Oceans er på i kampen for et renere hav og dermed også rene strande.

Den mission er vi glade for fortsat at kunne støtte og være en del af, siger Per Dam.

Læs om fantastiske oplevelser og events