Nyheder
imported

Redaktionens opskrift på Ramsløgspesto

Ramsløg hitter lige nu. Ramsløg har en mild smag af hvidløg og purløg - udnyt det i din madlavning

 

Inspiration:

Ramsløg hitter lige nu

Ramsløg har en mild smag af hvidløg og purløg – udnyt det i din madlavning

Tekst: Lotte Kande – Foto: Presse

Om foråret breder der sig en markant duft af løg i mange af vores skove. Det er ramsløget, en skøn bladgrøntsag af liljefamilien. Denne vilde plante er lige til at plukke og bruge i køkkenet. De grønne blade er en fantastisk smagsgiver i salater, i wokken og i marinader og pestoer. Bladene kan også dampes og spises som tilbehør, de kan snittes og bruges i wokretter eller hakkes fint og drysses over salater eller ovnbagte grøntsager.

Redaktionen giver dig her et bud på en super lækker og tilmed nem ramsløgspesto:

ca. 30 blade ramsløg
1 stort bundt bredbladet persille
1 stor håndfuld pinjekerner
1 håndfuld friske brødtern uden skorpe
2 dl god olivenolie (eller rapsolie)
Salt og peber og citronsaft til tilsmagningen. Evt. sukker eller honning

Blend ramsløg, persille, pinjekerner, brød og olie til den ønskede konsistens. Nogle kan lide grov pesto, andre vil gerne have den mere cremet. Tilsæt mere olie eller ramsløg efter behov. Kom godt med salt i og smag til med peber, citron saft og evt. lidt rørsukker eller honning.

Læs om fantastiske oplevelser og events