Aabybro

Rekorddeltagelse til Nørhalne Cup

 | FOTO: Presse
565 hold fra 13 forskellige lande

Arrangørerne kan nu se tilbage på endnu et vellykket Nørhalne Cup, som netop er afsluttet her henover Kr. Himmelfartsferien. Deltagelsen til stævnet slog rekord i år med hele 565 tilmeldte hold fordelt på 13 lande – primært europæiske, men også et enkelt hold fra Australien.

Holdene spiller alt fra breddeturneringer til eliteturneringer, hvor der bl.a. er spillere fra AAB, Anderlecht og Bologna, som kommer for at udvikle sig som spillere.

-Det er gået godt, og vi er meget tilfredse, fortæller cupmanager i Nørhalne Cup, Martin Frandsen.

 

De vurderer, at der i løbet af de to dage har været rundt regnet 9.500 besøgende, som udelukkende er trænere, ledere og spillere. Forældre kommer ved siden af, og det har de ikke umiddelbart et tal på.

Det er måske nok et fodboldstævne, men i og med så mange kommer langvejs fra, så giver det også en positiv afsmitning på hele turistbranchen generelt, som er med til at udvikle international turisme, supplerer han.

Deltagerne har fyldt godt op i sommerhusene, på feriecentre og hoteller og bidrager til en positiv synergi til restauranter og butikslivet iøvrigt.

Blokhus Feriecenter har f.eks. været fyldt til sidste plads, og utrolig mange gæster har aflagt besøg hos naboen Restaurant Nordstjernen.

De bekræfter begge den positive synergi:

-Vi har haft 650 gæster til morgen- og aftensmad og samtidig med afholdelse af 5 konfirmationer har vi haft utrolig travlt og lange vagter. Frivillige fra Jetsmark Idrætsforening har hjulpet i restauranten, og var der ikke noget der hed Nørhalne Cup, så har vi naturligvis ikke haft samme pres på henover de tre dage, og vi kan jo også se, hvordan de ellers har bevæget sig rundt i byen, siger indehaverne Ann Cathrine og Kristoffer Hallager fra Restaurant Nordstjernen.

Og Inge Valbirk fra Blokhus Feriecenter supplerer:
-Vi har udsolgt på vores 200 lejligheder, så vi er også ovenud tilfredse. Det er ikke noget nyt, for de bor faktisk hos os hvert år, men var det ikke for Nørhalne Cup, så ville vi sikkert ikke have fyldt hele centeret på denne tid af året, så helt sikkert positiv synergi fra idrætsstævnet.

Kvalitetsprodukt og fantastiske frivillige

Populariteten omkring at være en del af Nørhalne Cup har taget nye højder i år. Hvor der normalt er tilmeldt omkring 500-510 hold, så har arrangørerne i år været nødsaget til at afvise omkring 80 hold.

Flere hold er gengangere, men også nye hold er kommet til og flere har ønsket at deltage.

Allerede 20. marts 2024 nåede arrangørerne op på max med de 565 hold. De måtte se sig nødsaget til at melde udsolgt.

-Det er selvfølgelig ærgerligt, men for os er det lige så vigtigt, at vi kan tilbyde kvalitet i vores produkt og være sikker på, at alle får en god oplevelse. Det kan vi stå inde for med det antal hold, der har været med i år, og vi håber naturligvis på samme interesse næste år, men det er ikke et must for os, for at vi betegner det som en succes, siger Martin Frandsen.

Grunden til den øgede opmærksomhed omkring Nørhalne Cup vurderer han skyldes at interessen for fodbold vokser helt tiden, og det at være sammen om en fælles interesse for fodbold, indgå i værdifulde fællesskaber, et vellykket samarbejde og opleve et fantastisk sammenhold er vigtige nøgleord, som både er dybt indgroet blandt de deltagende hold, men også blandt de mange frivillige, som er involveret henover de tre dage cuppen forløber.

-Vi kan slet ikke gennemføre en cup i denne størrelsesorden uden det fantastiske samarbejde vi har med alle de klubber, der er med til at arrangere og gennemføre stævnet. Omkring 2000 frivillige arbejder intenst forud men også under stævnet. De gør baner klar, håndterer alt lige fra indkvartering til bespisning og meget mere. Det er et kæmpe set-up, og deres indsats er helt uundværlig. 

Det helt særlige er jo også, at al overskud går til Fremad Nørhalne og alle øvrige samarbejdsklubber, som efterfølgende kan forbedre de sportslige faciliteter hjemme i klubberne til glæde og gavn for alle.

Planlægning af 2025 påbegyndt

Umiddelbart efter afslutning af Nørhalne Cup i år går forberedelserne i gang til 2025, for at være klar til at åbne for tilmeldinger til september. Her begynder holdene at booke, og allerede nu gør arrangørerne klar til at tilpasse og evt. etablere nye tiltag til næste år.

Læs om fantastiske oplevelser og events