Nyheder
imported

Restauranterne i Blokhus gør klar til at åbne

Pludselig blev stilhed fra den ene time til den anden forvandlet til travlhed

Tekst: Martin Frandsen

Udmeldingen om, at restaurationer og cafeer igen må åbne fra fredag 20. november efter at have været lukket ned siden 5. november giver anledning til mange overvejelser, planlægning og en uhørt mængde travlhed hos indehaverne af spisestederne i Blokhus.
Men også en forventningens glæde til igen at byde gæsterne velkommen.

Kunstcafeen
Hos Kunstcafeen, som havde lukket helt ned, vil der være travlhed fra morgenstunden fredag 19. november, men det er med forberedelser, så man kan åbne lørdag kl. 10.00.
– Vi kan ikke nå at åbne før med et så kort varsel, forklarer Anita Michaelsen.
– Jeg har kaldt alt personalet ind til at møde fredag klokken 8, og så går vi igen med at bestille mad, støve af, pynte op til jul og ikke mindst få lavet en masse mad. Vi bliver her, til vi er færdige, og så er vi klar til lørdag, siger Anita Michaelsen, som allerede har fået en hel del bordbestillinger.

Restaurant Nordstjernen
For Michaell Pedersen og Christoffer Hallager har det været en ekstra sur oplevelse med en lukket Restaurant Nordstjernen.
– Vi overtog jo restauranten 1. oktober og måtte lukke 5. november. Det var ikke særligt sjovt. Vi havde haft en rigtig god måned, hvor folk havde taget rigtig godt imod os, og så måtte vi lukke efter blot en måned, siger han.
De nye forpagtere vil derfor også gerne åbne igen hurtigst muligt, men kan endnu ikke melde et konkret tidspunkt ud.
De efterlyser nemlig mere afklaring og tydelige meldinger om, hvad det vil betyde for deres hjælpepakke under nedlukningen.

Blokhus Fiskerestaurant
Blokhus Fiskerestaurant åbner for fuld skrue, lover Olav Bergsøe Pedersen, og det bliver fredag klokken 12 med a la carte.
Og så er der ellers dækket op til både gammeldags julebuffet med fisk og skaldyr samt a la carte weekenden over til og med søndag middag.
– Derfor har vi også pokkers travlt. Det er en lidt træls måde, at genåbningen er meldt ud på. Vi kunne godt have brugt mere tid, hvis nu det var blevet meldt ud mandag, at vi måtte åbne lørdag, så kunne vi nå at gøre klar og markedsføre ordentligt. Nu er det svært at få fisk hjem, også i det her dårlige vejr, siger Olav Bergsøe Pedersen
Men han glæder sig til igen at tage mod gæsterne i fiskerestauranten og levere take-out, understreger han.

Den Kække Havfrue
Hos Den Kække Havfrue bliver der åbnet lørdag kl. 11 og denne dag frem til kl. 17.
– Jeg åbner ikke for køkkenet. Jeg kan ikke nå at få varer hjem. Min leverandør kan ikke love at komme med varer fredag, da han også har droslet ned, siger Steinthor Arnarson.
– Men der er åbent for cafe-delen med kaffe, kage, vafler og øl, og så åbner køkkenet på lørdag om en uge, ligesom vi har take-away, siger han.
– Det er svært at omstille sig så hurtigt, hvor der trykkes på en knap den ene dag og på en anden dagen efter.
Året ud vil Den Kække Havfrue holde åbent i weekenderne kl. 11 til 20, men Steinthor Arnarson holder også øje med, hvad det vil betyde i forhold til at modtage hjælpepakke.

Restaurant Futten
Bemandingen skal først på plads, og så skal der laves en masse mad.
Derefter kan Restaurant Futten genåbne, og det sker lørdag kl. 11, oplyser Thomas Othegraven.
– Vi kan ikke nå at gøre det tidligere, tilføjer han.
Futten har under nedlukningen tilbudt take-away, men der har været stille, da der ikke har været så mange  i sommerhusene, som der plejer.
– Folk har jo ikke måttet komme herop, siger Thomas Othegraven.
– Vi er ved at være øvede i at være lukket ned, men det har selvfølgelig været træls, så ja du kan tro, det bliver dejligt at komme i gang igen.

Læs om fantastiske oplevelser og events