Aabybro

Retningslinjer for frisører og liberale erhverv

Efter påske kan frisører og andre liberale erhverv genåbne for kunder. Erhvervsministeriet har derfor netop sendt retningslinjer ud for at sikre trygge rammer for både kunder og erhvervsdrivende.
I takt med at flere og flere danskere bliver vaccineret mod corona-virus har et bredt, politisk flertal besluttet at genåbne Danmark gradvist og kontrolleret. De liberale erhverv må ifølge rammeaftalen om genåbning åbne fra tirsdag 6. april. Dog er genåbningen udskudt i Ishøj, Brøndby, Halsnæs, Fredensborg og Gladsaxe foreløbigt til og med11. april.

Krav om plads
I forbindelse med genåbningen er der netop sendt retningslinjerne ud for, hvordan genåbningen skal foregå i praksis for at mindske smittespredningen.
Et væsentligt element i retningslinjerne er, at der indføres krav om coronapas, da det er en forudsætning for, at de liberale serviceerhverv kan genåbne.
Desuden fastsættes arealkravet særligt for de liberale serviceerhverv til 4 kvadratmeter pr. kunde og 2 kvadratmeter, hvis kunderne sidder eller ligger ned. Det vurderes sundhedsmæssigt forsvarligt.
– Det er rigtig godt, at retningslinjerne baserer sig på sundhedsmyndighedernes anbefalinger, så lønmodtagerne kan føle sig trygge på arbejdspladsen. Arbejdstilsynet understøtter genåbningen med informationsmateriale og vejledning, så genåbningen sker forsvarligt og trygt, og jeg er sikker på, at både virksomheder, lønmodtagere og kunder ser frem til, at de liberale erhverv åbner igen, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Kunder og besøgende skal fremvise et coronapas i form af enten:

  • en negativ covid-19 test, der er maks 72 timer gammel.
  • en positiv covid-19 test, der er mindst 14 dage gammel og højst 12 uger gammel.
  • eller et gennemført vaccinationsforløb med covid-19.

For ubemandede solarier gælder kravet om coronapas dog ikke. Her gælder til gengæld en række skærpede anbefalinger i retningslinjerne.
Det er endvidere anbefalingen, at personalet hos de liberale erhverv bliver testet mindst en gang om ugen.
Klik her og:
Læs mere om brugen af corona-passet her

Og se retningslinjerne her:
Retningslinjer for ansvarlig indretning af liberale serviceerhverv.pdf

Læs om fantastiske oplevelser og events