Brovst

Rygsæk med kunst og kultur til eleverne

Jammerbugt Kommune er klar til at tilbyde 3. udgave af Den Kulturelle Rygsæk er et initiativ, der sikrer, at elever i kommunens folkeskoler møder kunst og kultur, som de normalt ikke møder.
Elever blive præsenteret for professionel kunst og kultur, så det bliver en naturlig og integreret del af hverdagen og fritidslivet.
Gennem forskellige kulturelle tilbud, workshops og events i løbet af skoletiden, får børnene mulighed for at forstå, medvirke og deltage aktivt i kunst- og kulturlivets mangeartede oplevelser og muligheder.

Øjnene op for kunst
– Den Kulturelle Rygsæk skal give børn og unge oplevelser og læring med kunst og kultur. Samtidig skal projektet bidrage til, at børn og unge udvikles til hele mennesker med indsigt og mulighed for at forfølge evner og interesser både i skole- og arbejdslivet og i fritidslivet. Jammerbugt Kommune arbejder på at være Danmarks bedste fritidskommune, og vi vil meget gerne give børn og unge muligheder for at opleve andre sider af fritidslivet, end de måske oftest gør i Jammerbugt Kommune. På et senere tidspunkt i livet, kan det på den måde blive lettere for dem at få glæde af opera, eller det kan være, at en elev i 8. klasse, når de besøger Utzon Centret tænker; jeg skal da være arkitekt – sikke en spændende verden, fortæller formand for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget, Helle Bak Andreasen.

Efter sommerferien har kommunen lagt ti tilbud i rygsækken.
Konkret får eleverne disse oplevelser:

  • 1. og 2. klasserne oplever opera med Det Kongelige Teater
  • 3. klasserne vil høre Beethoven med Aalborg Symfoniorkester i Musikkens Hus
  • 4. klasserne får besøg af en filminstruktør
  • 5. klasserne får besøg af en forfatter og tager en tur i Musikkens Hus til koncert med jødisk og arabisk musik
  • 6. og 7. klasserne bliver klogere på popmusikkens oprindelse, som er jazz, når de i selskab med Nordkraft Bigband folder sig ud. Desuden skal 7. klasserne til Museum for Papirkunst i Hune
  • 8. klasserne til Utzon Center for at lære om arkitektur

Til alle kunstoplevelserne er der tilknyttet undervisningsforløb, som er tilpasset skolernes fag.
– Jeg er meget tilfreds med, at vi på tværs af politiske udvalg og forvaltninger i fællesskab tilbyder Den Kulturelle Rygsæk. Det er et fantastisk og lærerigt gode for kommunens børn og unge. Tænk, at vi kan give vores elever alle disse fantastiske oplevelser, og så er det endda skoleundervisning, siger formand for Børne- og Familieudvalget, Ulla Flintholm.

Fakta

  • Den Kulturelle Rygsæk er et projektsamarbejde mellem Jammerbugt Kommunes kulturinstitutioner: Jammerbugt Kulturskole, Jammerbugt Bibliotekerne, kommunens skoler, Børne- og Familieforvaltningen og Vækst- og Udviklingsforvaltningen.
  • Den Kulturelle Rygsæk er finansieret af Kultur-, Fritids- & Landdistriktsudvalget i Jammerbugt Kommune og er en del af Jammerbugt Kommunes initiativ til at blive den bedste Fritidskommune.
  • Mens nogle tilbud kommer ud på skolerne, inviteres andre elever på besøg på kunstinstitutionerne. Der er koblet undervisningsmateriale til alle tilbuddene, og der er sørget for transport af eleverne. Det er obligatorisk for skolerne at deltage i Den Kulturelle Rygsæk.

Læs om fantastiske oplevelser og events