Tekst: Martin Frandsen – Foto: Poul Nymark
De seneste to tirsdage har Hune-Blokhus Borgerforening traditionen tro inviteret til det populære råvaremarked på Torvet i Blokhus, hvor lokale producenter af fødevarer præsenterer alle deres delikatesser, lækkerier og fristelser, ligesom der er spændende kunsthåndværk.
Stor alsidighed
Derfor byder turen rundt blandt de mange stande på dufte fra krydderier skiftende til duften fra Den Glade Bondemands oksegrillpølse afsluttende med frisk fisk i den anden ende af Torvet.
Mette Roussis fra Det Græske Spisekammer er klar med græske specialiteter, der ellers hovedsageligt opleves syd på.
– Det er altid godt at være med på markedet i Blokhus. Det er det mest veldrevet i Nordjylland. Det er et kendt marked med et godt kundeunderlag med både lokale og turister, og så understøtter boderne hinanden, fordi vi har så mange forskellige ting at byde på, forklarer Mette Roussis, der også er sekretariatsleder for de cirka 50 medlemmer af Vendsyssel Fødevarer.
Markedet med de mange lokale råvarer finder sted på Torvet hver tirsdag mellem kl. 10.00 og 14.00 til og med 9.august.
> Se udstillerne