Aabybro

Så mange gæster så Nørhalne Viser Kunst

Udstilling med kunstnere fra hele landet er en succes

– Det har været tydeligt for alle gæster og hjælpere, at der endnu en gang har været mange gæster til den årlige udstilling, Nørhalne Viser Kunst.

Denne gang var udstillingen ved at sprænge rammerne med cirka 8.000 gæster fra ferniseringen torsdag aften 30. januar til søndag eftermiddag 2. februar.
Det er ny besøgsrekord.

Bedre end jubilæumsåret
– Det har været en succes, som det plejer, og vi har haft flere gæster end sidste år, hvor der ellers var jubilæumsudstilling med flere særlige tiltag. Så det er bemærkelsesværdigt, fortæller Trine Schultz.

Hun er formand for IFNs Kunstvenner, der står bag udstilling hjulpet af Idrætsforeningen Fremad Nørhalne.

Sidste år var det 20. gang, udstillingen fandt sted, og samtidig fyldte Fremad Nørhalne 100 år.

Kunstnere fra hele landet
Årets udstilling udmærkede sig ved at have flere nye kunstnere med, og Nørhalne Viser Kunst kunne præsentere kunstnere fra Sjælland, København og også Bornholm.
– Vi har efterhånden kunstnere fra hele landet, og selvfølgelig også nordjyske. Reaktionen fra vores publikum er, at de synes, at niveauet bliver ved med at stige, fortæller Trine Schultz.

Kommer for at købe
Tilbagemeldingerne fra de 64 kunsterne er positive – mange af dem har også solgt for et højt femcifret beløb.
– Vi oplever, at gæsterne kommer ikke alene for at se kunst, men i høj grad også for at handle, siger Trine Schultz.

Besøg langvejs fra
Der har være kunstinteresserede fra blandt andet Thisted, Ans, Aarhus og et ægtepar fra København, skulle til Nordjylland alligevel, men planlagde datoen efter, hvornår Nørhalne Viser Kunst fandt sted.

Massiv frivillig indsats
Mens bestyrelsen i IFNs Kunstvenner er i gang månedsvis med at planlægge udstillingen og selvfølgelig også gennemføre den, så støtter Fremad Nørhalne med omkring 100 frivillige.

De hjælper med at stille op og tage ned til udstillingen samt betjene cafe og køkken.  

Læs om fantastiske oplevelser og events