Nyheder
imported

Sætter stor pris på lærlinge

Grønborg El kårer Årets Lærling.

Tekst: Martin Frandsen – Foto: Presse

For Grønborg El – Sondrup & Poulsen A/S er der overhovedet ingen tvivl. Lærlinge har en kæmpe værdi for forretningen, og derfor er der også 10 lærlinge blandt de 44 ansatte, ligesom Årets Lærling bliver kåret hvert år ved en afstemning blandt alle ansatte.
– Lærlinge har en rigtig stor betydning både socialt og udviklingsmæssigt, og de sikrer, at vi har elektrikere nok, konstaterer Rene Poulsen, medejer af Grønborg El.
– De er et friskt pust. Det er unge mennesker med gå-på-mod og en friskhed, og i et godt sammentømret firma spørger de, hvorfor gør I sådan?

Mangel på svende

Samtidig er det yderst nødvendigt at uddanne mange elektrikere. Rene Poulsen oplyser, at elektriker er den faggruppe næst efter hotel- og restaurationsbranchen, som mangler flest folk.
– Vi vil gerne uddanne flest mulige, så vi forhåbentligt kan beholde dem som svende efterfølgende, siger Rene Poulsen.
Branchen er nemlig præget af, at de helt store koncerner ikke uddanner forholdsvis nok.

Skal udfordres

Med lærlingene følger også et ansvar, som Grønborg El gerne tager på sig.
– Vores holdning er, at vi altid skal være der for dem. Selvfølgelig får vi ikke så meget glæde af dem de første år, men det kommer senere. De bliver ikke nurset hele tiden, det får man ikke gode lærlinge af. De skal have udfordringer, siger Rene Poulsen.
Derfor bliver de alle også udstyret med egen bil og kommer ud på egen hånd i det sidste år af læretiden.
– Det løfter dem helt vildt, er Rene Grønborgs erfaring.
Der er mange dygtige unge mennesker at vælge mellem, når der skal ansættes lærlinge, og selv om Grønborg El skeler til deres karakterer, så er det meget mere personen bag, der tæller.
– Hvis man har lyst til at blive elektriker, så skal vi nok sørge for det, og man behøver ikke være Verdensmester i at skrive dansk stil. Vi har også lærlinge med læsevanskeligheder, siger Rene Poulsen.

Prisen som Årets Lærling med et legat på 10.000 kr. gives for en særdeles god indsats, vellidt blandet kunder og kollegaer, glad, smilende og godt humør.
Ydermere har lærlingen ønsker om at udvikle sig og kan arbejde selvstændigt.
Og årets modtager er Lasse Sieker.

 

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events