Pandrup

Saltum Uldfestival er tilbage med 65 stande

I weekenden 7. og 8. maj vender Skandinaviens største uldfestival tilbage, når Saltum Uldfestival byder på hele 345 meter med 65 forskellige stande på pladsen ved Jambo Feriepark.
– På standene kan du opleve alt, der har med broderi, patchwork og garn at gøre, og vi holder os udelukkende til uld og garn, fortæller Mona Albrechtsen.

Broderiets historie
Lørdag er der åbningstale ved psykolog og håndarbejdslærer Anne Kirketerp, mens Bettina Andersen fra Brodøsens Værksted søndag vil fortælle om broderiets historie.
Der er besøg af Flettekreds Jammerbugt og Husflidsskolen fra Uggerby.
Desuden er der en fold med 50 får, og gæsterne kan følge med i processen, fra fårene bliver klippet, til ulden er blevet til garn, og der er også en konkurrence om at lave festivalens sjoveste eller flotteste grydelap eller karklud.Den største
Uldestivalen er Skandinaviens største med op til 20.000 besøgende, men har måttet ligge stille de seneste to år som følge af corona og restriktioner.
– Vi forventer og håber, at folk er nysgerrige og er sultne efter igen at komme ud og opleve noget og derfor lægger vejen forbi, siger Mona Albrechtsen.
– Vi glæder os meget til at holde festival igen, helt sikkert. Det har været hårdt at skulle aflyse de seneste to år. Der har været en masse spildt arbejde, siger hun.

Læs om fantastiske oplevelser og events