Nyheder
imported

Sandskulptur festival kommer “hjem”

Et samarbejde mellem de to ildsjæle og direktører Erik Frederiksen og John Andersen, betyder at Blokhus igen får en sandskulptur festival

 Et samarbejde mellem de to ildsjæle og direktører Erik Frederiksen og John Andersen, betyder at Blokhus igen får en sandskulptur festival.

Samarbejdet vil blive formelt præsenteret på et pressemøde hos Galleri Blokhus i dag mandag.

Allerede nu står det fast at man forventer at der vil blive åbnet for publikum fra fredag d. 21. juni, og at festivalen vil køre helt frem til søndag d. 27. oktober.

– Der er allerede indgået aftale med et stort håndværksteam samt 18 forskellige internationale og anerkendte sandskulptur kunstnere, som i perioden fra sidst i maj måned skal gennemføre det store arbejde, som der er med at få opbygget en spændende udstilling i en unik verden af sand, fortæller John Andersen.

Han kan oplyse at årets tema bliver Nordisk Mytologi.

Sandskulptur festivalen etableres på sportspladsen ved den tidligere Hune Friskole, nabo til Gateway Blokhus. Der forventes i år et besøgstal på op til ca. 60.000. Hvis alt forløber som forventet i år, så agtes der fast fremover etableret nye tilsvarende festivals med skiftende temaer for hvert år.

Foruden de to direktører vil også borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade, være til stede, samt andre repræsentanter for det lokale erhvervsliv.

Erik Frederiksen er kendt for at arrangere tilsvarende sandskulptur festivaler – og har for år tilbage tillige tidligere stået for dette i Blokhus, men har i de seneste år haft stor succes i Søndervig som sidste år bl.a. blev besøgt af ca. 140.000 gæster. (www.sandskulptur.dk)

 John Andersen er kendt for hans store interesse for specielt Blokhus området, hvor der sammen med familien er foretaget mange ejendomsinvesteringer og virksomhedsinteresser i Blokhus området. Derfor er valget af hovedsponsorer for Blokhus Sandskulptur Festival 2012 netop blevet Galleri Blokhus, Blokhus Fiskerestaurant, Glaskunst Blokhus og Blokhus Avis, idet John Andersen også har særlige økonomiske interesser i disse virksomheder.

Læs om fantastiske oplevelser og events