Nyheder
imported

Sandskulpturfestival fra Istid til Nutid

Følg nogle af Verdens dygtigste skulptører på nærmeste hold.

Tekst: Martin Frandsen – Foto: Presse

Skulpturparken Blokhus og Kulturhuset inviterer 1. maj til en festlig indvielse af  Blokhus Sandskulptur Festival.
Men allerede fra tirsdag 19. april kan gæsterne besøge parken og på allernærmeste hold følge nogle af Verdens førende sandskulptører, når de begynder at forme de enorme 10 tons tunge sandskulpturer ud fra årets tema, "Fra Istid til Nutid".

Skulpturparken blokhus

På nærmeste hold

De dygtige skulptørers arbejde kan følges dagligt frem til 1. maj, og de starter med at udforme sandskulpturerne som stregtegninger på et stykke papir, inden de udformer skulpturerne.
Det er en fantastisk proces at følge, når skulptørerne begynder helt oppe ved toppen af sandblokkene og gradvist arbejder sig nedad.
Skulptørerne skal hele tiden holde øje med, at proportionerne på deres store kunstværker er blevet udført korrekt. Der er nemlig ingen fortrydelsesret.

10 perioder

Årets tema er ”Fra Istid til Nutid” og i denne enorme tidsperiode er der valgt de 10 perioder, som flest kender til, og som børn og voksne i fællesskab kan snakke samme om.

Skulpturparken Blokhus

Lad os starte med Istiden. Begyndelsen.
For 20.000 år siden dækkede mægtige gletsjere størstedelen af Danmark med kilometertyk is. Havniveauet var 130 meter lavere end i dag, fordi enorme mængder af klodens vand lå hen som indlandsis.
Danmark var en del af et stort europæisk kontinent, som strakte sig ud til vest for Irlands kyst. Her vil I bl.a. kunne opleve en mammut.
Herefter kan gæsterne bevæge sig forbi perioder som Jægerstenalderen, Bondestenalderen, Bronzealderen, Keltisk Jernalder og naturligvis Vikingetiden.

Skulpturparken Blokhus

Globale Tider

Gæsterne vil også kunne få et øjebliksbillede af Middelalderen med et særligt fokus på det kristne kongerige.
Der er selvfølgelig også et særligt fokus på Besættelsen og Efterkrigstiden. Selvom det er mange år siden, Danmark blev besat, fylder begivenheden stadig meget i den danske bevidsthed og i mediebilledet og her i området findes fortsat mange af bunkerne fra den tid.
Næste spring er til De Globale Tider.
Afstanden mellem nationerne er blevet kortere og mere tilgængelige, og gennemslaget for it-teknologi fra 1970’erne og frem har været en afgørende dynamo for en stor del af den kulturelle og samfundsmæssige forandringsproces.
Næste sandskulptur repræsenterer Nutiden, som bringer gæsterne til tiden lige nu og den 10. sandskulptur i den 20.000 kvadratmeter store park og Kulturhus, der også byder på oplevelser i cafe, restaurant samt kunstbutik.

> Se program for Skulpturparken Blokhus

 

Læs om fantastiske oplevelser og events