Blokhus

Sankthans med Tørfisk på Blokhus Torv

Blokhus Strand plejer at være et tilløbsstykke sankthansaften, hvor tusindvis af mennesker samles om tale, musik og det store bål, men i år bliver den traditionsrige fejring anderledes på grund af corona-restriktionerne, oplyser arrangørerne Erhvervsforeningen Destination Blokhus.

Tvungne ændringer
Selv om Danmark er godt i gang med genåbningen, så er der nemlig stadig restriktioner og retningslinjer for større events, og de umuliggør en traditionel fejring på stranden i år, sankthansaften onsdag 23. juni.
– Men i stedet for helt at aflyse sankthansfesten, så flytter Erhvervsforeningen arrangementet til Blokhus Torv, hvor vi må have 1.000 siddende gæster, oplyser Jannie Rakte på vegne af Torvegruppen, der repræsenterer Erhvervsforeningen.

Musik og tale
Årets båltaler er borgmester Mogens Chr. Gade, men først vil nordjyske Jens Warmløse sørge for opvarmningen, inden Tørfisk går på Scenen.
Jens Warmløse har gennem tiden spillet sammen med nogle af Danmarks største kunstnere, og hans musikalske talent i kombination med et smittende humør er garant for god underholdning, inden Tørfisk med sikkerhed fortsætter den gode stemning med lune fortællinger og sange, de fleste kender og har svært ved ikke at synge med på.
– De synger, spiller og underholder, så det er en fryd. Med typisk vestjysk charme, som vi senest oplevede i 2019 til en af sommerens populære sommerkoncerter på Blokhus Torv, siger Jannie Ratke.
– Vi ved, at de er en stensikker succes med deres lytteværdige, morsomme og exceptionelle repertoire. Samtidig er Tørfisk dygtige musikere, som forstår at udnytte musikken sammen med deres helt stærke side, nemlig de karakteristiske vestjyske og forblæste herre-stemmer, siger hun.

Salg af billetter
På grund af retningslinjer for smitteopsporing skal alle gæster registreres, ligesom man skal fremvise corona-pas.
Derfor er der oprettet online booking til billetterne, som koster 75 kr. + gebyr inklusiv en gratis øl eller sodavand. Den lille fortjeneste går til at dække de mange ekstra udgifter, der er som følge af corona-reglerne.
Erhvervsforeningen håber på forståelse for årets anderledes Sankthans og, at der er opbakning til arrangementet, som med sin udformning sikrer, at man passer godt på hinanden.
– Og så glæder vi os rigtig meget til, at vi til næste år igen kan invitere alle, som har lyst, til at komme på Blokhus Strand og fejre sankthans, siger Jannie Ratke.
Pladsen bliver indhegnet, så det der er ikke muligt at se noget uden for, og hvis man ikke får billet, opfordres man til i stedet at tilbringe aftenen på en af byens mange lækre spisesteder eller beværtninger, som til sæsonen 2021 har ekstra mange siddepladser.  

Program:
18.00 Dørene åbner
19.00 Opvarmning ved Jens Warmløse
20.30 Tørfisk
21.00 Båltale ved borgmester Mogens Chr. Gade, hvorefter det alternative “bål” tændes
21.15 Tørfisk
22.00 Tak for i aften 

Billetter købes på: https://www.ticketmaster.dk/event/500605
Eller søg efter Tørfisk Blokhus på Ticketmaster.dk

Læs om fantastiske oplevelser og events