Blokhus

OPDATERET: Se film fra dit område i fuld længde

Filminstitut har digitaliseret lokalhistoriske film

– Det Danske Filminstitut har med projektet “Dit Danmark på film” restaureret og digitaliseret 38 film fra Jammerbugt og Brønderslev kommuner, herunder en hel række lokalhistoriske film fra Jammerbugt.

Moseby-Kaas-Pandrup-V. Hjermitslev-Blokhus
Filmene fortæller blandt andet om rydningen af Briketfabrikken i 1966, pløjning og landmåling i Sandmosen i 1947 samt tørveproduktion i 1949.
Men filmene var også med, når det nye posthus i Pandrup blev indviet 1985 eller Hvetbo Sparekasses domicil på Bredgade taget i brug i 1989.
Eller ser film fra livet i V. Hjermitslev tilbage i 1939 samt sandflugt i Blokhus i 1936.
Og så er der film med Thomas Olesen Løkkens 75-års fødselsdag.

Brovst-Øland
Der er også optagelser fra Brovst Fjerkræslagteri på Teglvænget tilbage i 1949 samt første skoledag på Brovst Skole året efter.
Der er udflugt til Oxholm Kirke og Øland Kroen i 1964 samt film fra Kokkedal Slot i 1956.

Aabybro-Gjøl
Digitaliseringen betyder også, at man nu kan se film fra St. Vildmose i 1920 samt Aaby Kirke i 1948 – og i disse påsketider uden de store familiefrokoster er der film fra en frokost på Gjøl Kro i 1964

Bad om hjælp
Det Danske Filminstituts havde i sine arkiver ikke film fra Nordjylland og bad derfor blandt andre Jammerbugt og Brønderslev kommuners lokalhistoriske foreninger og samlinger om hjælp til at skaffe materiale.

Og dette er nu blevet digitaliseret til film.
De kan ses her.

https://filmcentralen.dk/museum/danmark-paa-film/tema/dit-danmark-paa-film-naar-lokalhistorie-bliver-til-danmarkshistorie


Læs om fantastiske oplevelser og events